Voiculescu sustine ca exista o dispozitie de monitorizare a sa

Marti, 21 Septembrie 2010, ora 13:30
2112 citiri
Voiculescu sustine ca exista o dispozitie de monitorizare a sa
Foto: badpolitics.ro

Vicepresedintele Senatului Dan Voiculescu a transmis o scrisoare Biroului Permanent in care informeaza conducerea Senatului ca un angajat SPP i-a dezvaluit ca exista o dispozitie a directorului institutiei de monitorizare a actiunilor sale interne si externe.

"Supun atentiei Biroului Permanent al Senatului o potentiala incalcare a echilibrului institutional din statul roman, concretizata prin monitorizarea clandestina exercitata de catre angajatii serviciilor secrete asupra unor membri ai Parlamentului.

Am fost informat de catre un lucrator al SPP, a carui identitate nu o pot dezvalui din ratiuni ce tin de siguranta sa si a familiei sale, ca ar exista o dispozitie a Directorului SPP privind monitorizarea actiunilor mele interne si externe", scrie Voiculescu, sustinand ca astfel "se creeaza premizele unui abuz institutional grav".

Senatorul PC mai spune ca are convingerea ca nu este singurul membru al Opozitiei "care se bucura de atentia speciala a serviciilor secrete".

"Intre monitorizare si actiuni agresive (inscenari, flagranturi, droguri amplasate in buzunarul, masina, casa, avionul, habitatul unui cetatean sau orice alt 'accident' bine pregatit) este o granita foarte fina pe care, un functionar bine motivat, o poate trece atunci cand primeste comanda potrivita", se mai arata in scrisoare.

In final, Voiculescu propune Biroului Permanent al Senatului initierea unui dialog institutional cu directorii serviciilor secrete pentru a se asigura ca "isi inteleg si respecta responsabilitatile legale".

Acuzatiile lui Voiculescu, verificate de Comisia speciala de control asupra activitatii SRI

Conducerea Senatului a dispus, marti, in urma acuzatiilor formulate de senatorul Dan Voiculescu privind monitorizarea sa de catre SPP, sa trimita scrisoarea acestuia catre Comisia speciala pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activitatii SRI si comisiilor de aparare, pentru investigatii.

"Biroul a analizat aceasta scrisoare, a luat act si de prevederile legale cu privire la modul de control pe care Parlamentul il are asupra serviciilor secrete si a dispus sa trimita trimita scrisoarea respectiva la comisia speciala SRI, care este organizata la nivelul celor doua Camere, si, fiind vorba de un serviciu de Protectie de Paza, la comisiile de aparare, care vor desfasura activitatile de investigatie respectiva.

Va participa si cel care a solicitat, probabil si sefii unitatilor si speram ca se va ajunge la o concluzie fara probleme deosebite", a anuntat chestorul Senatului, Ioan Chelaru.

Clotilde Armand: „De fiecare dată când deschide gura Ciolacu asistăm la un fel de stand-up comedy plătit din banii noştri”
Clotilde Armand: „De fiecare dată când deschide gura Ciolacu asistăm la un fel de stand-up comedy plătit din banii noştri”
Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 afirmă despre Marcel Ciolacu că de fiecare dată când deschide gura, asistăm la un fel de stand-up comedy plătit (fără să vrem) din banii noştri şi...
Dreapta Unită a pornit la vânat de voturi din diasporă. Tur de forță pentru liderii alianței, în Marea Britanie și Italia
Dreapta Unită a pornit la vânat de voturi din diasporă. Tur de forță pentru liderii alianței, în Marea Britanie și Italia
Lideri ai Dreptei Unite s-au întâlnit cu românii din Marea Britanie şi Italia pentru a le prezenta priorităţile pentru diaspora, informează, duminică seară, un comunicat transmis de...
#Dan Voiculescu, #Dan Voiculescu monitorizare SRI, #Dan Voiculescu SPP , #senator