Voiculescu: Sunt stupefiat de incompetenta presedintelui

Miercuri, 11 August 2010, ora 17:27
2357 citiri
Voiculescu: Sunt stupefiat de incompetenta presedintelui

Vicepresedintele Senatului, Dan Voiculescu, a criticat intentia presedintelui de a impozita toate veniturile si sustine ca impozitarea pensiile sub 1.000 de lei reprezinta "o uriasa eroare sociala si economica".

"Sunt stupefiat de incompetenta acestui presedinte care, se pare, chiar nu poate intelege ca reducerea constanta a veniturilor populatiei si impozitarea excesiva adancesc criza. Noua sa tinta, impozitarea pensiilor mici, va determina, daca va fi aplicata, o catastrofa sociala, economica si umanitara: va fi pusa in discutie insasi supravietuirea a patru milioane de romani", a declarat acesta, informeaza un comunicat remis Ziare.com.

Dan Voiculescu mai sustine ca "cu inflatie galopanta, TVA crescut si pensii reduse cu 16%, pensionarii cu venituri mici sunt, practic, condamnati la moarte prin infometare.

"Totodata, o diminuare semnificativa a cuantumului net al pensiilor ar reduce atat de drastic consumul, incat economia romaneasca nu va mai avea nicio sansa sa iasa din recesiune", a mai precizat senatorul.

Traian Basescu: Romania ar da lovitura daca am impozita toate veniturile

"Romania este o tara cu credibilitate redusa. Spre deosebire de tarile care au o credibilitate buna, Romania, care imprumuta ca sa sa isi acopere propriul consum, are o credibilitate redusa, de aceea imprumuta cu dobanda mai mare, pe termene mai scurte. Iar lipsa de credibilitate costa enorm si se vede asta in dobanzi, in termenele scurte date pentru imprumuturi, de 3-6 luni(...)

Romania, afirm fara retinere, ar da o lovitura extraordinara din punct de vedere al cresterii credibilitatii daca in perioada urmatoare ar gasi formula sa impoziteze toate veniturile din Romania cu cota unica. Ar fi o chestiune de credibilitate si de capacitate de a solutiona o problema structurala extrem de delicata", a declarat seful statului.

Traian Băsescu avansează o variantă în care Dreapta Unită ar putea să ajungă la guvernare. Ce rezultat crede că va obține AUR
Traian Băsescu avansează o variantă în care Dreapta Unită ar putea să ajungă la guvernare. Ce rezultat crede că va obține AUR
Fostul preşedinte Traian Băsescu este de părere că, în urma alegerilor parlamentare din acest an, se prefigurează un guvern format din partidele care formează actuala coaliţie. El nu...
Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Deși de-a lungul timpului au spus că se delimitează de acțiunile colegilor certați cu legea, iar unii chiar au strâns electorat în jurul „luptei anticorupție”, astăzi, partidele își...
#Dan Voiculescu Traian Basescu, #presedinte incompetent impozitare pensii , #senator