Voiculescu ramane in inchisoare: Vedetele Antena 3, zid in jurul fondatorului Intact

Marti, 06 Ianuarie 2015, ora 20:14
13587 citiri
Voiculescu ramane in inchisoare: Vedetele Antena 3, zid in jurul fondatorului Intact
Foto: Reporter Virtual

Dan Voiculescu ramane in inchisoare, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a respins, marti seara, cererea de anulare a pedepsei, formulata de avocatii acestuia, in dosarul privatizarii frauduloase a ICA.

Decizia completului de divergenta de la CAB a fost comentata si de vedetele postului Antena 3, care si-au manifestat dezaprobarea.

Voiculescu ramane in inchisoare - contestatia, respinsa la Curtea de Apel

Adrian Ursu sustine ca in acest dosar s-au comis abuzuri si ca decizia de marti nu este deloc un semn "incurajator" ca sistemul judiciar se trezeste.

"Ce putem constata, fara prea mare subiectivism, este ca acest dosar are in mod evident foarte mult unghiuri din care este privit, chiar de catre magistrati. Au fost multi magistrati care au fost inlaturati sau au disparut. A fost un dosar in care s-au comis abuzuri, incalcari ale drepturilor si libertatilor fundamentale.

(...) Nu cred ca exista o justificare solida pentru aceasta sentinta. Probabil ca avocatii celor impricinati vor gasi si alte cai pentru a-si cauta corecta si justa dreptate, intr-un sistem judiciar care sper ca incepe sa se trezeasca, desi semnul de azi nu este deloc incurajator", a spus Adrian Ursu, la Antena 3.

Voiculescu ramane in inchisoare, politicienii reactioneaza: Puterea il apara, pentru Opozitie e "subiect incheiat"

La randul sau, Radu Tudor arata ca mai sunt cai de atac, manifestandu-si speranta ca avocatii lui Dan Voiculescu le vor folosi.

"Cererea lui Dan Voiculescu a fost pentru rejudecarea acestui dosar, in niste conditii ceva mai decente, din punctul de vedere al influentei politice. (...) Mai are cai de atac, sper sa utilizeze aceste cai. Sunt multi oameni care in timpul regimului Basescu au fost calcati in picioare, iar de abia de acum incolo incepe actul de justitie", a declarat si Radu Tudor.

Curtea de Apel Bucuresti a luat in discutie, marti dimineata, cererea lui Dan Voiculescu de anulare a pedepsei de zece ani de inchisoare, primita in dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA).

Aceasta solicitare a fost analizata de un complet de divergenta, dupa ce primii doi judecatori din completul de la aceeasi instanta, Dan Lupascu si Isabelle Tocan, carora li s-a incredintat acest caz initial, nu au putut sa cada de acord asupra unui verdict.

De aceea, a fost desemnat un al treilea magistrat care a luat parte la o noua dezbatere si care a inclinat balanta. Este vorba despre Corina Daescu, care judeca, printre altele, si dosarul retrocedarilor in care este implicat primarul Constantei, Radu Mazare.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#jurnalisti Antena 3 reactie Voiculescu, #Dan Voiculescu ramane inchisoare, #contestatie Voiculescu respinsa , #inchisoare