Voiculescu ramane in inchisoare, politicienii reactioneaza: Puterea il apara, pentru Opozitie e "subiect incheiat"

Marti, 06 Ianuarie 2015, ora 19:21
6605 citiri
Voiculescu ramane in inchisoare, politicienii reactioneaza: Puterea il apara, pentru Opozitie e "subiect incheiat"
Foto: Q Magazine

Dan Voiculescu ramane in inchisoare, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a respins, marti seara, cererea de anulare a pedepsei formulata de avocatii acestuia, in dosarul privatizarii frauduloase a ICA.

Decizia completului de divergenta de la CAB nu a ramas fara ecou pe scena politica.

Voiculescu ramane in inchisoare - contestatia, respinsa la Curtea de Apel

Ce spune Puterea

Europarlamentarul PSD Catalin Ivan sustine ca dosarul este unul greu si complicat.

"E clar ca este un dosar dificil, cu multe semne de intrebare. E clar ca e un dosar complicat", a spus fostul purtator de cuvant al PSD, la Antena 3.

De asemenea, secretarul general adjunct al PSD, Codrin Stefanescu este de parere ca dosarul lui Dan Voiculescu "ramane un mister".

"Dosarul 'Telepatia' ramane un mister care pana la urma sper ca va fi explicat, pentru ca in dosarul asta sa vina o comisie si sa citeasca doua tone de materiale in doua zile mi se pare mai mult decat cu semnul intrebarii. Sunt multe dosare in epoca basista in care s-a intamplat asa, de la dosarul 'Telepatia' la dosarul 'Zambaccian'", a apreciat Codrin Stefanescu, la Romania Tv.

Ce spune Opozitia

In schimb, deputatul PDL Roberta Anastase considera ca acest subiect ar trebui inchis.

"E dreptul oricarui condamnat sa apeleze la acest instrument cu speranta ca va reusi sa schimbe decizia magistratilor. Altfel, iata, justitia merge mai departe, a beneficiat de acest drept corect, s-a judecat si avem o rezolutie, subiectul ar trebui sa fie inchis", a spus fostul presedinte al Camerei Deputatilor, la B1 Tv.

La randul sau, fostul ministru al Justitiei Monica Macovei a spus, intr-o interventie telefonica la B1 Tv, ca decizia de marti a demonstrat ca toate hotararile legate de Voiculescu au fost "corecte, drepte si legale", adaungand ca acestea se pastreaza in intregime.

"Toata tevatura, minciuna construita in jurul unei decizii incorecte, pe care o auzim de la politicieni, s-a aratat a fi falsa. Sigur ca are dreptul sa foloseasca orice cale de a scapa de pedeapsa, cum fac toti condamnatii. A folosit-o si Voiculescu, instanta a respins-o", a subliniat Macovei.

Aceasta a vorbit si despre calea extraordinara de atac, respectiv recursul prin casatie, pe care o pregateste avocatul lui Voiculescu: "Probabil o sa foloseasca toate aceste cai extraordinare, nu critic folosirea lor, mai departe, o sa vedem rezultatul".

Zi decisiva pentru eliberarea lui Dan Voiculescu

Curtea de Apel Bucuresti a luat in discutie, marti dimineata, cererea lui Dan Voiculescu de anulare a pedepsei de zece ani de inchisoare, primita in dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA).

Aceasta solicitare a fost analizata de un complet de divergenta, dupa ce primii doi judecatori din completul de la aceeasi instanta, Dan Lupascu si Isabelle Tocan, carora li s-a incredintat acest caz initial, nu au putut sa cada de acord asupra unui verdict.

De aceea, a fost desemnat un al treilea magistrat care a luat parte la o noua dezbatere si care a inclinat balanta. Este vorba despre Corina Daescu, care judeca, printre altele, si dosarul retrocedarilor in care este implicat primarul Constantei, Radu Mazare.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Dan Voiculescu ramane inchisoare, #contestatie Voiculescu respinsa, #reactie decizie Voiculescu , #inchisoare