Voiculescu ramane in inchisoare - contestatia, respinsa la Curtea de Apel (Video)

Marti, 06 Ianuarie 2015, ora 18:58
18359 citiri
Voiculescu ramane in inchisoare - contestatia, respinsa la Curtea de Apel (Video)
Foto: Ziua de Constanta

Dan Voiculescu va ramane dupa gratii, intrucat Curtea de Apel Bucuresti a respins, marti seara, cererea de anulare a pedepsei primite de acesta in dosarul privatizarii frauduloase a Institutului de Cercetari Alimentare (ICA).

Inainte de aflarea deciziei, avocatul fondatorului Intact, Gheorghita Mateut, a sustinut din nou ca judecatorii care l-au condamnat la Dan Voiculescu "s-au grabit sa judece", iar "graba nu trebuie confundata cu durata rezonabila".

Voiculescu ramane in inchisoare, politicienii reactioneaza: Puterea il apara, pentru Opozitie e "subiect incheiat"

"Din intreaga atitudine a judecatorilor s-a observat foarte limpede ca nu ii interesau actele dosarului, probele, ii interesau doar sa finalizeze cat mai degraba si sa dea o solutie - cea de condamnare, ceea ce este absolut inadmisibil", a spus acesta.

Mateut a precizat ca pregateste si o calea extraordinara de atac, respectiv recursul prin casatie.

Daca ar fi fost admisa contestatia, judecatorii puteau decide eliberarea lui Voiculescu si rejudecarea apelului din dosarul ICA.

Voiculescu ramane in inchisoare: Vedetele Antena 3, zid in jurul fondatorului Intact

Premiera in Justitie

De asemenea, tot marti, instanta de la CAB a decis citarea Curtii de Apel Bucuresti ca parte in acest proces, in urma cererii de anulare a pedepsei depuse de un alt condamnat din dosarul ICA, fostul ministru al Comunicatiilor Sorin Pantis.

Este pentru prima oara in justitia din tara noastra cand Curtea de Apel este citata ca parte intr-un astfel de proces.

Premiera in justitia din Romania: Curtea de Apel Bucuresti, citata ca parte in procesul ICA

Asadar, un reprezentant al Curtii de Apel Bucuresti trebuie sa explice cum a repartizat un alt complet de judecata de la aceeasi institutie dosarul ICA, avocatii lui Pantis sugerand ca repartizarea nu s-a facut in mod aleatoriu, cum ar fi trebuit.

Curtea de Apel Bucuresti a luat in discutie, marti dimineata, cererea lui Dan Voiculescu de anulare a pedepsei de zece ani de inchisoare, primita in dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA).

Zi decisiva pentru eliberarea lui Dan Voiculescu

Magistratul care a inclinat balanta

Aceasta solicitare a fost analizata de un complet de divergenta, dupa ce primii doi judecatori din completul de la aceeasi instanta, Dan Lupascu si Isabelle Tocan, carora li s-a incredintat acest caz initial, nu au putut sa cada de acord asupra unui verdict.

De aceea, a fost desemnat un al treilea magistrat care a luat parte la o noua dezbatere si care a inclinat balanta. Este vorba despre Corina Daescu, care judeca, printre altele, si dosarul retrocedarilor in care este implicat primarul Constantei, Radu Mazare.

Avocatul lui Voiculescu, Gheorghita Mateut, a acuzat instanta care l-a condamnat pe clientul sau la zece ani de inchisoare ca a fost constant de rea credinta, motiv pentru care a depus cerere de anulare a pedepsei.

Tot marti, 6 ianuarie, CAB a continuat dezbaterile si in cazul contestatiei in anulare formulata de Sorin Pantis, condamnat si el in acelasi dosar la sapte ani de inchisoare.

Voiculescu isi contesta condamnarea la 10 ani de inchisoare

Pe 15 octombrie, Curtea de Apel Bucuresti a admis in principiu judecarea cererilor de anulare a pedepselor formulate de Dan Voiculescu si Sorin Pantis.

Anterior, avocatii lui Dan Voiculescu au depus, pe 18 august, la Curtea de Apel Bucuresti, o contestatie in anulare cu privire la pedeapsa primita de acesta in dosarul ICA. Motivele invocate: mediatizarea excesiva a dosarului si judecatori care nu ar fi fost impartiali cand au dat sentinta.

Pe 8 august, completul de judecata de la Curtea de Apel Bucuresti format din magistratii Camelia Bogdan si Alexandru Mihalcea i-a condamnat definitiv, printre altii, pe Dan Voiculescu la zece ani de inchisoare, pe Gheorghe Mencinicopschi, fost director al ICA, la opt ani, si pe fostul ministru Sorin Pantis la sapte ani de inchisoare.

De ce a fost condamnat Voiculescu: A spalat bani ca un gangster celebru (motivare)

De ce a primit Voiculescu pedeapsa maxima

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
#Dan Voiculescu ICA, #Dan Voiculescu anulare pedeapsa , #inchisoare