Voiculescu: PD-L asteapta ordin de la Basescu daca trebuie sa cada Guvernul

Joi, 03 Iunie 2010, ora 23:10
1896 citiri
Voiculescu: PD-L asteapta ordin de la Basescu daca trebuie sa cada Guvernul
Foto: Realitatea TV

Conservatorul Dan Voiculescu a declarat joi seara ca "Emil Boc nu pleaca decat daca vrea Traian Basescu, inclusiv la motiunea de cenzura".

"Stimatii parlamentari PD-L asteapta un ordin de la Traian Basescu daca trebuie sa cada Guvernul. La semnalul presedintelui o sa cada Guvernul Boc sau n-o sa cada", a declarat senatorul la Realitatea TV.

"Traian Basescu are o problema: nu va nominaliza un premier, un bun profesionist care sa scoata tara din necaz, el are nevoie de certitudinea ca premierul va fi obedient", el "va nominaliza un premier pe acest principiu", este parerea lui Dan Voiculescu.

"Probabil ca iar o sa o gasim pe doamna Udrea in Guvern", dar si tehnicieni, cu conditia ca premierul sa nu fie, sau sa fie si el tehnocrat, dar obedient - "si avem, e plina gradina", a zugravit conservatorul una dintre posibilitati in cazul in care Guvernul Boc va cadea.

M-as duce premier, dar nu cu Traian Basescu presedinte

Intrebat daca ministrul Gabriel Oprea ar putea fi prim-ministru, el a replicat: "nu-i exclus", mai ales ca e "prieten bun al doamnei Udrea". Insa, chiar si asa, "nu e bun, nu are pregatire profesionala".

Intrebat daca s-ar vedea premier, Voiculescu a specificat ca in niciun caz cu Traian Basescu presedinte, "doar daca Traian Basescu nu s-ar amesteca", a spus el.

In viziunea sa, actuala criza din Romania s-ar putea rezolva prin cateva masuri, pe care, de altfel, i le-a expus si premierului Boc, care "s-a dus cu notitele la Traian Basescu": renuntarea la taierea salariilor si pensiilor, "intarirea rolului statutului imediat, de maine dimineata, prin transferarea fortelor, activelor, acolo unde e treaba de facut" si un plan al guvernarii legat de incasarea banilor.

Voiculescu este insa de parere ca "Boc nu face nimic fara sa-l intrebe pe Traian Basescu".

"I-am propus sa discute cu ministrul Oprea de la Aparare si cu ministrii de Finante si Interne, si acolo unde sunt functionari specialisti sa-i detaseze macar pentru 1 an la ministerele unde e nevoie", a povestit el, admitand ca "nu stiu daca l-am convins", "pornesc intotdeauna de la buna credinta, Emil Boc a zis ca va pune in practica mare parte dintre ele".

FMI are un plan paralel cu noi

Cat despre FMI, Voiculescu este de parere ca "FMI nu are plan, are un plan paralel cu noi; FMI e o banca internationala care are interesul sa dea credite, sa ia dobanzi". "Interesul lui e sa se asigure ca va avea de unde sa ia dobanzi", a intarit afaceristul.

"In doua saptamani putem avea un nou Guvern si vom primi transa fara masurile astea, ci cu altele", a indicat Voiculescu o cale de urmat. "Cea mai comoda si sigura masura - cea aleasa de presedinte - este o ambitie; (...) suntem departe de situatia dezastruoasa in care se afla alte state, departe de Grecia".

"Raman la ideea mea, toate hotararile le ia comandantul suprem, Traian Basescu, sunt momente in care doamnna Udrea preia conducerea, dar nu cred ca ea ia deciziile, ea e doar atenta la imaginea ei, vrea sa apara mult si cred ca greseste", a mai spus Voiculescu, dandu-i si un sfat ministrului: "ar trebui sa nu apara deloc (...) nu stiu de ce vorbeste in numele tuturor".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Dan Voiculescu criza, #Dan Voiculescu taiere salarii, #Dan Voiculescu pensii, #Dan Voiclescu Traian Basescu, #Dan Voiculescu cadere guvern , #stiri Dan Voiculescu