Voiculescu, omagiat la televiziunea publica: Ati schimbat istoria!

Miercuri, 17 Aprilie 2013, ora 08:01
3959 citiri
Voiculescu, omagiat la televiziunea publica: Ati schimbat istoria!

Presedintele de onoare al PC, Dan Voiculescu, a fost invitat marti seara la televiziunea publica, unde a vorbit despre cum a ajuns sa fie denumit Felix sau Varanul, o noua suspendare a presedintelui Basescu, dar si despre demisia sa din functia de senator si procesul in care este acuzat de coruptie.

Voiculescu a precizat, la TVR, ca se simte "dezamagit de incercarile esuate de demitere" a presedintelui Traian Basescu, insa el nu este "infrant".

"Infrant e greu de spus, eu voi fi foarte greu infrant, doar Dumnezeu va reusi sa ma infranga atunci cand ma va lua la el", a declarat Voiculescu.

Voiculescu a schimbat istoria ... la TVR

Totodata, fostul senator a explicat, intrebat fiind de ce a fost de acord sa-l abandoneze pe Adrian Nastase pentru a se alia cu Traian Basescu, proaspat ales presedinte in 2004: "Riscam sa nu intram in UE, si atunci am hotarat sa intram la guvernare alaturi de alianta DA".

Declaratia lui Voiculescu nu a ramas fara ecou insa in platoul televiziunii publice. "Prin gestul dvs., ati schimbat istoria! (...) Daca nu ati fi intrat la guvernare, am fi avut aceeasi criza de astazi!", i-a spus moderatorul Mihai Radulescu.

Nu exclude o noua suspendare

In alta ordine, fondatorul PC a mai declarat ca nu exclude o noua suspendare a presedintelui Basescu.

"Suspendarea presedintelui in Parlament este legata de incalcarea Constitutiei - asa spune la lege. Daca presedintele va incalca Constitutia, asa cum e formulata acolo, probabil ca da (...) Eu imi doresc acum pentru Romania calm, dar un calm real, nu un calm fatarnic, un calm adevarat, care sa duca la constructie. S-a distrus destul in ultimii opt ani, avem nevoie sa construim.

Daca Traian Basescu ne va lasa sa construim, probabil ca o sa-l lasam sa termine mandatul. Daca nu ne va lasa, si am inteles ca dupa sarbatorile de Paste va incepe sa circule prin Romania cu Miscarea Populara sa spuna romanilor cat de buna e aceasta miscare populara. (...) Si presedintele nu are voie sa se implice in actiuni politice", a mai spus Voiculescu.

Cum a ajuns Felix si Varanul

In ceea ce priveste poreclele sale, fostul senator spune ca "domn profesor vine de la faptul ca sunt profesor universitar, doctor in economie".

"Deci nu e domn profesor asa, Don Corleone, ci domn profesor cu diploma. Varanul vine de la Cristian Tudor Popescu, cred. Varanul, din cate stiu eu, e un animal foarte puternic care are doi ficati si pe care indiferent cum il arunci el cade bine, se asaza pe burta. Foarte puternic, un crocodil mare. Spre deosebire de crocodil, eu nu ma tarai. Stiti ca crocodilul nu merge, eu stau in picioare tot timpul", a mentionat Voiculescu.

"Felix vine de la o razbunare a lui Traian Basescu. Traian Basescu a vrut neaparat si a reusit sa ma creioneze ca un colaborator al Securitatii, si dupa procese indelungate, tot Justitia a hotarat ca Voiculescu a facut o nota catre directorul Intreprinderii de Comert Exterior unde lucra, caruia i-a zis ca un cetatean austriac trage de el sa fuga in Austria. Unu, daca eu nu spuneam ca asta trage de mine si se afla, ajungeam in puscarie. Doi, faptul ca scrii o nota directa nu are de-a face cu politia politica", a mai declarat Voiculescu.

Dan Voiculescu, in dosarul de candidatura: Am colaborat cu Securitatea

Nici in acest moment moderatorul de la televiziunea publica nu l-a contrazis pe Voiculescu, in ciuda faptului ca in publicatia oficiala a statului roman, Monitorul Oficial, a fost publicata sentinta Curtii de Apel Bucuresti care a stabilit ca Dan Voiculescu a turnat la Securitate.

A demisionat din cauza ... lui Nastase

Voiculescu si-a explicat si cea de-a doua demisie din Senat.

"Pentru ca am vazut cazul Adrian Nastase. Daca Inalta Curte de Casatie si Justitie isi permite sa scrie ca nu sunt probe si sa ii dea 2 ani de inchisoare lui Nastase, de nu mi-ar da si mie? Am demisonat din Senat de doua ori, cand un proiect nu a fost inteles de colegii mei. A doua a fost legata de faptul ca am propus proiect de lege ca pentru evaziune fiscala sa se dubleze pedepsele astfel incat sa fie presiune pe evazionisti", a conchis mogulul.

D.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cătălin Cîrstoiu se pare că s-a dovedit a fi mai degrabă nepotrivit pentru a candida din partea PSD+PNL pentru Primăria Capitalei. Astfel, alianța care formează și guvernul ar lua deja în...
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
#Voiculescu invitat televiziune oublica, #Voiculescu laudat TVR, #Voiculescu colaborare Securitate , #Traian Basescu