Voiculescu mai are o carte - Crin Antonescu (Opinii)

Duminica, 02 Iunie 2013, ora 12:03
9997 citiri
Voiculescu mai are o carte - Crin Antonescu (Opinii)
Foto: Arhiva

Zilele astea, pentru Dan Voiculescu a devenit foarte clar un lucru. Victor Ponta nu e in tabara lui. Cel putin cand vorbim de partea penala, sigur nu. Fie ca nu vrea, fie ca nu poate.

"Mogulul" Voiculescu se afla in cea mai proasta situatie in care l-am vazut de cand a aparut pe scena publica.

Incoltit rau de tot, intr-un dosar in care exista nu doar posibilitatea sa intre in puscarie pe ceva ani buni chiar mana sa dreapta din trustul Intact, Sorin Alexandrescu, ci sa fie el insusi coleg de celula, Dan Voiculescu se gandeste zilele astea, fara doar si poate, la doua strategii.

Prima e legata de cum sa scape nevatamat, cu tot cu imperiul sau mediatic, din povestea asta de santaj in care a ajuns.

A doua e legata de viitor. Dan Voiculescu vrea sa se asigure ca asemenea situatii, in care procurorii ii fac probleme, sa nu se mai repete. Iar la partea asta Dan "Felix" Voiculescu mai are o carte de jucat. Una mare de tot, poate cea mai importanta. Ea se numeste Crin Antonescu.

Candidatul sustinut pentru presedintia Romaniei e vital pentru Voiculescu in planul sau de a se proteja pentru ca, daca va reusi sa castige, va controla doua zone extrem de importante.

In primul rand, presedintele Romaniei e seful serviciilor de informatii. El le numeste sefii, lui ii raporteaza prima data. Iar fara serviciile secrete nu exista interceptari, vitale in toate marile dosare de coruptie.

In al doilea rand, presedintele Romaniei e cel care numeste procurorii sefi. O mai spun o data - presedintele Romaniei numeste procurorii sefi la Parchet si DNA. Pentru Dan Voiculescu, un om precum Crin Antonescu, aliatul sau, care sa numeasca procurorii, ar fi mina de aur.

Desigur, premisa de la care pornim e aceea ca Antonescu ar ramane aliatul fidel al lui Voiculescu si dupa ce ajunge presedintele Romaniei, in ciuda problemelor penale ale acestuia si a tuturor celorlalte apucaturi cunoscute.

Or, Antonescu a dovedit ca n-are nicio problema cu a face asa ceva, atat timp cat ii aduce lui putere. Antonescu nu e un om care sa se incurce de chestii precum dosarele penale sau tunurile apropiatilor sai, nici macar de caractere urate, dovada ca s-a inconjurat de oameni cu mai multe bube decat ciumatii din Evul Mediu, unii aflati in buza puscariei si ajunsi totusi ministri.

De aceea, lupta pentru presedintie, in 2014, nu e doar lupta lui Crin Antonescu. E si, sau in primul rand, lupta lui Dan Voiculescu. Pentru putere, pentru influenta si pentru libertate.

Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
#Voiculescu DNA Crin Antonescu, #Voiculescu Antonescu 2014 , #stiri Dan Voiculescu
Comentarii
Poza S C USL Felix SRL
S C USL Felix SRL
rank 5
Păcălici se numește cartea din gheara varanului.Rămâne cu ea ultimul
Poza Florin2
Florin2
rank 5