Voiculescu: Intact isi va ajuta jurnalistii carora statul le cere plata retroactiva a TVA

Vineri, 24 Iunie 2011, ora 17:08
1479 citiri
Voiculescu: Intact isi va ajuta jurnalistii carora statul le cere plata retroactiva a TVA
Foto: Antena3

Dan Voiculescu anunta ca Intact, firma familiei sale care patroneaza mai multe posturi TV, ii va ajuta pe jurnalistii carora statul le cere plata retroactiva a TVA pe drepturi de autor, si anunta ca una din fundatiile infiintate de el, FACIAS, va da statul in judecata din aceeasi cauza.

"Statul, prin reprezentantii sai, Presedinte, Guvern, administratie publica centrala, are o perspectiva profund eronata asupra relatiei sale cu cetateanul. In loc sa inteleaga ca rolul lor este de a servi interesele fiecarui roman, presedintele, primul-ministru si ministrii sunt intr-un permanent razboi cu cei pe care ii reprezinta, ii vaneaza, ii pedepsesc, le intind capcane. Povestea cu drepturile de autor este elocventa. Dupa ce, ani intregi, administratiile financiare i-au asigurat pe beneficiarii drepturilor de autor ca sunt cu platile la zi, brusc s-au razgandit si i-au notificat ca au de platit penalitati uriase, acumulate pe parcursul mai multor ani. Procedeul este profund injust. Beneficiarii drepturilor de autor, care si-au depus corect fisele fiscale, ar fi trebuit anuntati imediat, nu dupa cativa ani, ca au obligatii suplimentare de plata. Asadar, culpa procedurala este, in primul rand, a statului, iar statul trebuie sa raspunda. Totodata, legea care obliga la plati suplimentare doar pe cei care au incasat anumite sume poate fi considerata discriminatorie si, impicit, neconstitutionala", scrie Voiculescu pe blog.

El anunta ca Fundatia pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului, un ONG pe care l-a infiintat mai demult, va da statul in judecata, cu doua obiective concrete: "constatarea neconstitutionalitatii legii care impune plata TVA doar pentru anumite categorii de beneficiari de drepturi de autor si obligarea administratiilor financiare, care nu au notificat la timp existenta unor obligatii suplimentare, la plata penalitatilor acumulate".

"Obiceiul autoritatilor de a nu-si face treaba corect si de a obliga apoi cetateanul sa plateasca pentru incompetenta administrativa trebuie sa inceteze. Statul talhar trebuie reeducat", explica Dan Voiculescu.

Fostul patron media spune ca pentru a nu se interpreta ca prin darea in judecata a statului urmareste de fapt scutirea angajatilor de la Antene de plata TVA precizeaza ca in legatura cu acestia trustul Intact ii va ajuta si firma va prelua "presiunea" venita de la administratiile financiare". "Pentru a nu se considera ca, prin acest demers, se incearca rezolvarea unor cazuri punctuale, s-a decis deja ca Intact Media Grup sa-si ajute proprii jurnalisti, pentru a nu fi afectati de presiunile administratiilor financiare. Cine a mizat pe vulnerabilitatea ziaristului, singur impotriva statului, a gresit. Intact isi sustine echipa", conchide Voiculescu.

Mai multe vedete TV au fost notificate ca au de plata retroactiv sume reprezentand TVA datorata statului de firmele pe care jurnalistii respectivi au fost platiti de televiziuni.

Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#Intact jurnalisti TVA, #Dan Voiculescu jurnalisti , #fundatia