Voiculescu il suspenda pe Basescu si in 2016 (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Luni, 28 Ianuarie 2013, ora 12:00
2519 citiri
Voiculescu il suspenda pe Basescu si in 2016 (Opinii)
Foto: Arhiva

Daca ar fi fost intrebat cand era mic si sarman ce ar vrea sa se faca la maturitate, imi imaginez ca Dan Voiculescu ar fi raspuns fara sa gandeasca o secunda - "cand am sa fiu mare, vreau sa fiu suspendacul de serviciu al lui Traian Basescu".

Nu cred ca Dan Felix Voiculescu a rostit in ultimii 6 ani doua propozitii simple fara ca intr-una din ele sa nu se gaseasca ideea suspendarii, iar in cealalta numele presedintelui. Obsesia i-a devenit in timp urgenta fiziologica, iar viata toata si-a pus-o in slujba lui Traian Basescu.

Intr-un fel, nimeni altcineva nu l-a intarit mai mult pe Traian Basescu in ultimii ani decat Antenele trustului lui Voiculescu si atacurile lor declansate cu precizie elvetiana. Nimic nu i-a credibilizat mai mult discursul plat si rupt de realitate al presedintelui decat frustrarea lui Felix.

Cand Traian Basescu isi epuizase temele si ramasese fara tinte politice, Voiculescu i-a alimentat cu omenie si din belsug agenda politica si sociala. Acum fostul colaborator al Securitatii s-a gandit sa asmuta din nou USL intr-o noua tentativa de a-l debarca pe Basescu de la Cotroceni.

Ca si cum esecul nebuniei declansate in vara lui 2012 nu i-ar fi fost de ajuns, ca si cum nu ar fi invatat nimic din istorie, politica sau viata de zi cu zi, Voiculescu a vorbit despre iminenta celei de-a treia suspendari cu siguranta cu care ne-ar fi anuntat ca iarna nu-i ca vara.

Speriat mai mult de posibilitatea unei fraternizari intre liderii si visul sau urat de-o viata, patronul spiritual al Antenelor ne-a asigurat ca Romania nu se poate dezvolta cu Traian Basescu la Cotroceni, pentru simplul motiv ca nu poate.

Intelegand parca tot mai greu si intrebarile simple care-i erau adresate in timpul emisiunii, Dan Voiculescu s-a jurat insa ca a vazut tot raul cu propriii ochi larg deschisi inca de acum ani de zile cand a avut o viziune despre amenintarea diabolica - "am avut o viziune asupra acestui rau numit Traian Basescu".

Pornit la lupta intru Dumnezeu precum Mohamed dupa inspiratia revelata de Gabriel, Felix ne-a explicat de ce nu poate sa stea cu mainile in san cand diavolul inca isi face de cap cu tara, cu viata si cu libertatea lui.

Ce mai conteaza ca s-ar putea ca cea de-a treia suspendare sa devina realitate dupa sfarsitul celui de-al doilea mandat, ca acum chiar nu exista nici macar un singur motiv pentru asa ceva - daca nu cumva se acorda pentru intreaga activitate, pe modelul Oscarului - ca aceasta ultima tentativa s-ar putea sa puna cruce definitiv USL sau ca problema este ultima prioritate a momentului?

Cineva ar putea spune ca a vorbit si Voiculescu doar ca sa nu taca.

Daca e sa privim insa la succesiunea declaratiilor dinaintea ultimei tentative de demitere, daca e sa luam in calcul importanta pe care tema o are pentru Voiculescu, in prezent ea devenind o lupta si pentru propria libertate, si daca e sa punem la socoteala si dorinta lui Ponta de a-si acoperi dificultatile guvernarii cu un nou scandal de proportii balcanice, atunci ar trebui sa dam suficiente sanse de implinire obsesiei lui Felix.

Cat va costa indepartarea lui Traian Basescu de la Cotroceni cu doar cateva luni inainte de sfarsitul celui de-al doilea mandat? Raspunsul: oricat de mult ar ajunge tot ar fi inca prea putin pentru cat e dispus sa plateasca Felix. Restul e viziune.

Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat duminică seara, 28 aprilie, că nu vede posibilitatea ca PSD şi PNL să aibă un candidat comun la alegerile prezidenţiale. „Nu. Spuneţi-mi...
Până când se mai consideră Firea „candidat de sacrificiu”. Caracterizarea făcută lui Nicușor Dan: „E inteligent. Eu am fost olimpică la română, dar nu m-am lăudat”
Până când se mai consideră Firea „candidat de sacrificiu”. Caracterizarea făcută lui Nicușor Dan: „E inteligent. Eu am fost olimpică la română, dar nu m-am lăudat”
Gabriela Firea a declarat că datele arătau că un independent va putea să coaguleze voturile şi de pe stânga şi de pe dreapta, dar a precizat că membrii şi simpatizanţii social-democraţi,...
#Dan Voiculescu suspendare Basescu, #Dan Voiculescu obsesie Basescu , #Traian Basescu