Voiculescu il acuza pe Basescu ca a influentat Justitia in cazul Papici si cere o noua suspendare

Joi, 03 Octombrie 2013, ora 18:47
4109 citiri
Voiculescu il acuza pe Basescu ca a influentat Justitia in cazul Papici si cere o noua suspendare
Foto: Arhiva

Dan Voiculescu, presedintele fondator al Partidului Conservator, a vorbit din nou despre o noua suspendare a presedintelui Traian Basescu.

"Traian Basescu a incalcat din nou, grav, Constitutia, incercand sa influenteze direct Justitia din Romania. El a declarat public ca a avut o discutie telefonica cu procurorul Tiberiu Nitu pe marginea revocarii lui Lucian Papici de la DNA, intervenind in favoarea acestuia: ' (...) l-am rugat pe procurorul general sa nu o faca... a avut comandamente politice, l-am rugat si pe Cazanciuc, am vorbit alaltaieri, dupa CSAT. Eu l-am sunat sa-i spun 'Nu e bine, domnule procuror general!' ", acuza Dan Voiculescu, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Basescu: Analizez sa denunt pactul de coabitare. Ponta s-a bagat cu bocancii in justitie

Dan Voiculescu spune ca, in aceste conditii, ar fi firesc ca majoritatea parlamentara sa initieze o procedura de suspendare.

"Abdicand de la prevederile art.1 alin.4 din Constitutie, care consacra separatia puterilor in stat, Traian Basescu a incalcat legea suprema. In aceste conditii grave, in care Basescu insusi isi admite interventiile pe langa procurori, ar fi firesc ca majoritatea parlamentara sa initieze o noua procedura de suspendare a presedintelui pentru incalcarea grava a Constitutiei", mai transmite omul de afaceri.

Cutremur in lumea politica, dupa demiterea lui Papici

Reactia lui Dan Voiculescu vine dupa ce un mare scandal s-a creat pe scena publica in jurul demiterii unui procuror de la DNA. Lucian Papici, seful Sectiei I din DNA, a fost demis, miercuri, de procurorul general Tiberiu Nitu. Papici este chiar procurorul de caz al vicepremierului Liviu Dragnea.

Informatia a fost confirmata de oficiali ai Parchetului Instantei Supreme. Procurorul Lucian Papici este cel care a finalizat urmarirea penala in dosarul referendumului in care este cercetat vicepremierul Liviu Dragnea.

In vreme ce Victor Ponta a sustinut legitimitatea acestei miscari, Traian Basescu a contestat-o.

Prim-ministrul Victor Ponta a comentat, miercuri seara, ca Papici "nu s-a nascut procuror-sef" si ca ar trebui "sa mai stea si procuror simplu". Premierul a sustinut ca mandatul procurorului DNA s-a incheiat.

Cerere de cercetare disciplinara pe numele lui Tiberiu Nitu, dupa demiterea lui Papici

De cealalta parte, Traian Basescu a declarat joi ca nu este de acord cu demiterea procurorului, ca Ponta a "intrat cu bocancii" in justitie si ca se gandeste sa denunte pactul de coabitare cu premierul. Mai mult, presedintele a spus ca a avut o discutie telefonica cu procurorul Tiberiu Nitu pe marginea revocarii lui Lucian Papici de la DNA.

"Discutia pe care am avut-o cu procurorul general ieri (miercuri - n. red.), inainte de a trimite pe fax, sau poate aproape simultan, revocarea lui Papici. Eu l-am sunat sa-i spun 'Nu e bine, domnule procuror general!' (...) Am actionat la factorii de decizie sa nu faca un lucru in neregula, eu avand niste informatii de mare agitatie pe aceasta tema in interiorul PSD-ului, in mod deosebit, si dorinta lor de a-i schimba. Ei au mizat pana in ultima clipa ca vor face schimbarea lui Papici inainte ca el sa finalizeze dosarul. Ei n-au stiut la ora la care au luat decizia ca dosarul era finalizat, inchis si pe masa lui Kovesi", a declarat, joi, Traian Basescu.

A.C.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Dan Voiculescu suspendare Basescu, #Dan Voiculescu suspendare declaratie, #Dan Voiculescu suspendare presedinte , #Traian Basescu