Voiculescu ii scrie lui Ponta din inchisoare: Nu fiti populisti pretinzand ca va pasa!

Marti, 16 Iunie 2015, ora 12:43
8179 citiri
Voiculescu ii scrie lui Ponta din inchisoare: Nu fiti populisti pretinzand ca va pasa!
Foto: Arhiva Ziare.com

Dan Voiculescu i-a trimis din inchisoare o scrisoare lui Victor Ponta, in care fondatorul Intact ii cere prim-ministrului sa rezolve urgent o situatie grava.

In scrisoarea postata pe blogul personal, Dan Voiculescu ii explica premierului, pe puncte, in ce consta aceasta situatie grava.

In primul rand, fondatorul PC arata ca "in Romania salariul mediu pe economie este de aproximativ 400 de euro, in timp ce in Grecia acesta este de 2.000 de euro (iar preturile alimentelor in Romania si Grecia nu sunt foarte diferite) ".

In al doilea rand, Voiculescu atrage atentia ca statul roman a lichidat, in ultimii 25 de ani, fabrici, combinate si uzine, "multe vandute pe 1 euro la fier vechi", si ca "statul american a salvat in ultimii ani General Motors, francezii Peugeot, olandezii banca ABN AMRO etc".

"Romania avea in 1990 un produs intern brut aproximativ egal cu cel al Poloniei. Astazi Romania are un PIB de 8.500 euro/cap de locuitor iar Polonia de aproximativa 12.500. Mai mult, in 1990, Romania avea datorie zero, iar Polonia avea o datorie de 40 mld euro", mai precizeaza Dan Voiculescu in scrisoarea adresata premierului.

Voiculescu, 10 ani de inchisoare: Ponta, somat sa spuna public daca i-a promis gratierea (Video)

Ce spune Ponta - l-ar gratia sau nu pe Voiculescu?

In aceste conditii, fondatorul Intact subliniaza ca "diferenta majora dintre Romania si celelalte tari o reprezinta lipsa politicii macro-economice care sa asigure un climat favorabil antreprenorilor".

Voiculescu sustine ca "trebuie depasit cadrul bunelor intentii, trebuie actionat legal transparent, obiectiv si rapid", adaugand ca "tabloul macroeconomic al Romaniei trebuie sa beneficieze de un mix inteligent de politici fiscale, bugetare si monetare".

"PS: Mi-a placut afirmatia lui Balcerowicz, omul care a asigurat tranzitia in Polonia: 'Nu fiti populisti pretinzand ca va pasa de oameni'", isi incheie Dan Voiculescu scrisoarea.

D.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Voiculescu Ponta scrisoare, #Voiculescu Ponta situatie grava , #inchisoare
Comentarii
Poza mrjo
mrjo
rank 5
Da, si mie mi-a placut afirmatia lui Balcerowicz
C
Cronos
rank 3
Mai bineVoiculescu ar ruga DNA sa-l timita pe Ponta la el in celula