Voiculescu: Daca Basescu nu promulga Legea privind reducerea TVA, se autosuspenda

Miercuri, 20 Octombrie 2010, ora 19:50
3153 citiri
Voiculescu: Daca Basescu nu promulga Legea privind reducerea TVA, se autosuspenda

Senatorul Dan Voiculescu considera ca decizia Camerei Deputatilor de a adopta Proiectul de lege privind reducerea cotei de TVA la 5% pentru alimentele de baza este absolut necesara, iar in cazul in care presedintele Traian Basescu refuza promulgarea ei, se autosuspenda.

"Este o masura pe care o sustin inca din 2006 si este bine ca, in sfarsit, am reusit sa-l adoptam. Masura este, in mod evident, extrem de necesara si pentru populatie si pentru reducerea evaziunii fiscale. Retractarile unor parlamentari ai Puterii dovedesc ca aceasta guvernare doar din greseala poate sustine un demers cu adevarat util.

Presedintele Basescu trebuie sa promulge acest proiect. Un refuz echivaleaza cu o autosuspendare. Daca totusi, nu o promulga, inseamna ca domnul Basescu s-a ratacit definitiv, a pierdut orice legatura cu societatea si economia romaneasca. Dar sper ca, macar de frica, o va promulga", sustine senatorul Voiculescu, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

TVA de 5% la alimente si pensii neimpozabile - decizie luata din greseala in Parlament

Reducerea TVA la 5% pentru alimentele de baza a fost adoptata in unanimitate de deputatii prezenti - 290 voturi.

Si proiectul care prevedea neimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei s-a bucurat de multe voturi pentru. Astfel, el a fost adoptat cu 286 de voturi favorabile, doua voturi "impotriva" si doua abtineri.

Surpriza este ca in sala se aflau sase ministri care au votat "pentru" ceva ce Guvernul din care fac parte a votat "impotriva" - ministrul Dezvoltarii Elena Udrea, ministrul Muncii Ioan Botis, ministrul Fiantelor Gheorghe Ialomitianu, ministrul Comunicatiilor Valerian Vreme, ministrul Mediului Laszlo Borbely si ministrul Apararii Gabriel Oprea.

Botis, despre votul gresit: Daca a decis Legislativul, trebuie sa punem legile in aplicare

Daca toti democrat-liberalii si membrii Guvernului care au iesit la declaratii au spus ca a fost o eroare si ca urmeaza fie ca Basescu sa trimita inapoi legea, fie ca Guvernul sa emita un act normativ prin care sa corecteze acest lucru, ministrul Muncii, Ioan Nelu Botis, a spus ca daca asa a decis Legislativul, Executivul va trebui sa puna in practica.

"Conform principiilor separatiei Puterii in stat, Executivul trebuie sa puna in practica ce decide Legislativul. Parlamentul a decis si noi, ca Executiv, va trebui sa punem in aplicare", a spus Botis.

Traian Băsescu avansează o variantă în care Dreapta Unită ar putea să ajungă la guvernare. Ce rezultat crede că va obține AUR
Traian Băsescu avansează o variantă în care Dreapta Unită ar putea să ajungă la guvernare. Ce rezultat crede că va obține AUR
Fostul preşedinte Traian Băsescu este de părere că, în urma alegerilor parlamentare din acest an, se prefigurează un guvern format din partidele care formează actuala coaliţie. El nu...
Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Deși de-a lungul timpului au spus că se delimitează de acțiunile colegilor certați cu legea, iar unii chiar au strâns electorat în jurul „luptei anticorupție”, astăzi, partidele își...
#Dan Voiculescu Basescu autosuspendare, #lege TVA produse baza , #senator