Voiculescu, condamnat: Tariceanu sare in apararea Antenei 3

Vineri, 08 August 2014, ora 21:11
8333 citiri
Voiculescu, condamnat: Tariceanu sare in apararea Antenei 3
Foto: Arhiva

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a reactionat vineri seara, dupa condamnarea la 10 ani de inchisoare a lui Dan Voiculescu.

"Am luat astazi act de sentinta formulata de catre judecatorii Curtii de Apel Bucuresti in cazul in care este implicat si domnul Dan Voiculescu. In calitate de politician nu ma pot pronunta pe fondul acestei probleme. Consider insa ca orice cetatean al Romaniei trebuie sa beneficieze de o impartire echitabila a justitiei", sustine Tariceanu, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Voiculescu, condamnat la 10 ani de inchisoare - LIVE

Potrivit acestuia, cazul ICA este unul "controversat, in urma caruia raman inca multe intrebari fara raspuns", iar orice persoana trebuie sa beneficieze de "aplicarea si respectarea legii, fara justitie televizata, fara linsare publica".

"Tot procesul a fost extrem de public, ceea ce intotdeauna poate sa creeze denaturari ale perceptiei. Justitia ar trebui sa nu se lase influentata de presiuni din partea opiniei publice in formularea unei sentinte. Totodata, justitia nu are rolul de a da exemple opiniei publice, de a satisface orgolii de orice natura sau de a aduce pacea sociala, ci de a oferi oricarui cetatean dreptate si tratament egal in fata legii", mai transmite Tariceanu.

Senatorul subliniaza ca va lupta pentru libertatea presei.

"Ca om politic, indiferent ce functie voi ocupa, voi lupta pentru libertatea presei si ma voi opune oricaror abuzuri menite sa inchida sau sa ingradeasca institutiile de presa", continua presedintele Senatului.

In opinia acestuia, este necesara "respectarea libertatii de exprimare si asigurarea unui cadru lipsit de orice restrangere in care mass-media sa isi desfasoare activitatea".

"Jurnalistii de la Antena 3, afectati de urmarile acestui caz, trebuie sa continue sa isi desfasoare activitatea cu profesionalism si responsabilitate, pentru a pastra prestigiul institutiei si pentru a transcende peste aceste clipe neplacute. Voi fi foarte atent la ceea ce urmeaza si care vor fi consecintele acestui proces", incheie Tariceanu.

Dan Voiculescu, 10 ani de inchisoare Ponta: Imi doresc ca multi ani "Antena 3 va fi aici"

Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de inchisoare cu executare, in dosarul privatizarii frauduloase a Institutului de Cercetari Alimentare.

Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au dat, vineri, sentinta definitiva si executorie in dosarul ICA si pentru ceilalti 12 inculpati.

Totodata, judecatorii au decis sa-i confiste lui Dan Voiculescu mai multe terenuri, dar si imobilul in care se afla postul Antena 3 si sediul Grivco.

Inainte de aflarea sentintei, Dan Voiculescu a declarat ca nu se va preda, va astepta sa-l ia politia de acasa, insa masina care-l ducea spre resedinta sa din Corbeanca a facut cale intoarsa si l-a adus la sediul IPJ Ilfov. In jurul orei 18:40, o duba a Politiei l-a dus la Rahova si o ora mai tarziu a fost incarcerat.

D.R.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Dan Voiculescu reactie Tariceanu, #Dan Voiculescu 10 ani inchisoare, #Dan Voiculescu condamnat ICA, #Tariceanu apara Antena 3 , #inchisoare