Voiculescu: Atacurile lui Basescu pericliteaza functionarea armatei romane

Luni, 24 Ianuarie 2011, ora 16:33
1739 citiri
Voiculescu: Atacurile lui Basescu pericliteaza functionarea armatei romane
Foto: Arhiva

Senatorul PC, Dan Voiculescu, a declarat luni ca atacurile presedintelui Traian Basescu la adresa rezervistilor si pensionarilor militari pericliteaza credibilitatea si functionarea armatei romane.

"Traian Basescu ataca tot mai violent democratia si institutiile fundamentale ale statului. De cand si-a obtinut mandatul, presedintele ii dezbina constant pe romani, ii imparte in tabere, ii culpabilizeaza, ii jigneste, le incalca drepturile fundamentale. Prin recentele sale declaratii referitoare la recalcularea pensiilor militare, presedintele Basescu, comandantul suprem al armatei, poate determina aparitia unor tensiuni periculoase intre subofiterii si ofiterii superiori, cu efecte nocive incalculabile", a declarat liderul conservator, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Voiculescu sustine ca "respectul pentru ierarhie este esenta oricarei armate, iar fara acest respect, rigoarea militara se transforma in anarhie".

"Un presedinte care genereaza, prin declaratii publice oficiale, tensiuni intre subofiterii si ofiterii propriei armate depaseste zona disputelor politice si aluneca ingrjorator spre sfera clinica. Toti observatorii straini obiectivi, necontaminati de disputele politice interne, au sesizat deja ca avem un presedinte "suspect de original". Cred ca ar fi util ca responsabilitatea domnului Traian Basescu sa fie serios si specializat analizata", a conchis Voiculescu.

Basescu: Recalcularea pensiilor se suspenda

Traian Basescu a declarat duminica seara ca nu poate sa nu faca cateva observatii legate de campania care s-a desfasurat in aceasta perioada legata de recalcularea pensiilor militare, facand referire la trusturile de presa ale lui Voiculescu si Vintu, care s-au aliat cu militarii in rezerva.

"Este pentru mine evident ca cele doua trusturi de presa, ale lui Vantu si Voiculescu, au dus o campanie in a tine natiunea dezbinata in perioada de criza, iar acum au incercat aceeasi perfomanta la militari. Regret ca li s-au alaturat politicieni si militari in rezerva, acei militari care nu au stagiu permanent in armata si care s-au pensionat la un moment dat pentru a primi cele 16 sau 34 de salarii compensatorii, care se dadeau la un moment dat. Acesti domni nu fac decat sa incerce sa blocheze un proces in care militarii cu cariera completa castiga la pensii", a mentionat seful statului.

Traian Băsescu avansează o variantă în care Dreapta Unită ar putea să ajungă la guvernare. Ce rezultat crede că va obține AUR
Traian Băsescu avansează o variantă în care Dreapta Unită ar putea să ajungă la guvernare. Ce rezultat crede că va obține AUR
Fostul preşedinte Traian Băsescu este de părere că, în urma alegerilor parlamentare din acest an, se prefigurează un guvern format din partidele care formează actuala coaliţie. El nu...
Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Deși de-a lungul timpului au spus că se delimitează de acțiunile colegilor certați cu legea, iar unii chiar au strâns electorat în jurul „luptei anticorupție”, astăzi, partidele își...
#Dan Voiculescu Traian Basescu, #atac armata romana , #senator