Voiculescu ataca PNL si vrea ca USL sa discute acuzarea lui Basescu de inalta tradare

Sambata, 16 Noiembrie 2013, ora 11:49
13790 citiri
Voiculescu ataca PNL si vrea ca USL sa discute acuzarea lui Basescu de inalta tradare
Foto: Digi24

Dan Voiculescu a acuzat, sambata, PNL ca i-a jignit pe partenerii din USL apropiindu-se prea mult de Traian Basescu si a propus conducerii Uniunii sa se gandeasca la posibilitatea de a-l acuza pe presedinte de inalta tradare.

Declaratiile au fost facute in cadrul Consiliului National al Partidului Conservator care are loc sambata, la Palatul Parlamentului.

El s-a arata convins ca semnarea pactului de colaborare intre presedinte si premier a fost necesara, dar a amintit ca "in ziua de azi, presedintele afirma despre premier lucruri oribile, premierul afirma despre presedinte lucruri incredibile, presedintele lanseaza public ideea ca anumite persoane, Voiculescu, Ponta si altii, dorim de fapt aplicarea art 86. din Constitutie, care spune ca presedintele poate fi acuzat de inalta tradare".

"Daca vreti, va spun unul singur - cedarea pe mana lui MRU a patrimoniului Fundatiei Gojdu, ca si cum acest patrimoniu era al lor. Asta se numeste tradare. Sa nu mai vorbim de datoriile internationale ale Romaniei sterse de domnul presedinte ca si cum erau banii lui de buzunar. Ma gandeam daca, fiind ideea lui, nu e o idee buna pe care sa o discutam in USL...", a declarat Dan Voiculescu, citat de Antena3.

De altfel, acest scenariu a fost in repetate randuri mentionat in ultimele zile, in special de presedintele Traian Basescu. Acesta a declarat ca sunt implicati mai multi actori in aceasta noua tentativa de a-l inlatura de la Palatul Cotroceni, printre care Dan Voiculescu, Victor Ponta, precum si trustul de presa Intact.

USL a propus pana acum infiintarea a doua comisii de ancheta care il vizeaza pe presedinte. Prima pornea de la acuzatiile lansate de Sorin Rosca Stanescu cu privire la sposorizarile de campanie din 2004, dar ea a fost stopata, iar senatorul exclus din PNL. Cea de a doua propunere a fost facuta de Victor Ponta si porneste de la "scandalul Calarasi", in care procurorul Papici este acuzat ca ar fi ajutat-o pe Ioana Basescu sa obtina un teren.

"PNL ne-a jignit si pe noi, continua sa aiba atitudini cel putin imorale fata de PSD"

Presedintele fondator al PC a declarat ca PNL i-a jignit pe conservatori (cu care formeaza Alianta de Centru Dreapta - n.red.) apropiindu-se prea mult de Traian Basescu. Din acelasi motiv, PNL i-ar fi jignit si pe cei de la PSD, parteneri in USL. In schimb, Dan Voiculescu a aratat o atitudine diferita fata de PSD, fostii aliati ai Partidului Conservator.

Voiculescu a spus ca PSD se consolideaza si se pregateste pentru a avea rezultate maxime la cele doua randuri de alegeri - europarlamentare si prezidentiale. In schimb, "PNL, celalalt partener al nostru, incearca, nu de putine ori, avand actiuni frivole fata de parteneri, PNL ne-a jignit si pe noi, continua sa aiba atitudini cel putin imorale fata de PSD, incearca sa se imprieteneasca cu PDL, cu Traian Basescu", a spus el, scopul urmarit de liberali fiind acelasi - sa isi maximizeze succesul in alegeri.

El a mai sustinut ca militeaza pentru mentinerea USL si ar trebui sa existe un singur candidat la prezidentiale si a amenintat ca, in caz contrar, PC va avea propriul candidat.

"Eu nu vad alegerile prezidentiale cu doi candidati din partea USL. Nu este voie. Trebuie sa avem un USL unit, cu un singur candidat. Daca liderii celor doua partide mari vor decide ca fiecare sa aiba candidat, eu va candidez ca vor fi trei candidati, al treilea din partea PC.

Va mai asigur de ceva - va fi un candidat redutabul, caruia nu se i se poate reprosa nimic, nici ca a furat, nici ca a fost securist, un candidat ireprosabil cu sanse mari sa intre in turul II. Nu o spun sa sperii pe nimeni. Noi ne dorim respectarea protocolului USL, dar daca nu se respecta, noi vom fi obligati sa candidam cu reprezentantul nostru", a mai spus Voiculescu.

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#Voiculescu Basescu inalta tradare, #Voiculescu PNL jignit PC, #Voiculescu PNL Basescu , #Partidul Conservator