Un indemn catre prea-umilii clienti politici ai domnului Gadea

Autor: George Mioc - CEO
Vineri, 25 Septembrie 2015, ora 07:55
10770 citiri

Observ ca anchetarea unui vicepresedinte al ANAF de catre DNA si destituirea sa in forta a devenit un fapt banal. Probabil ca pe buna dreptate, chiar si eu am pierdut sirul sefilor ANAF si al ministrilor anchetati pentru coruptie.

Dati-mi voie totusi sa insist un pic pe subiect si sa va spun ca domnul Romeo Nicolae, cel care a fost, pana sambata, vicepresedinte al ANAF, coordona Directia Antifrauda - adica era cel care trebuia sa-i prinda pe evazionisti - si ca nu exista o biografie publica a acestui personaj.

A aparut din neantul judetului Prahova, fieful domnilor Ghita si Cozma, si a fost sef la ANAF pana in ziua in care misterioasa sa cariera a fost franta de catre procurorii doamnei Kovesi.

Dincolo de ironie, observ ca ANAF-ul a abandonat complet tentativa de a pune in aplicare sentinta judecatoreasca prin care infractorul Dan Voiculescu este condamnat la plata unui prejudiciu de 60 de milioane de euro. Antena 3 emite dintr-o cladire care, strict teoretic, apartine statului roman, dar pe care nu o poate valorifica.

Aceasta situatie mi se pare exemplara pentru stadiul luptei anticoruptie in Romania: Antena 3, in opinia mea, simbolul presei corupte si mogulizate, sfideaza statul de drept, Justitia, Inalta Curte si DNA-ul. Contribuabilii romani subventioneaza, involuntar, propaganda anti-Justitie a unui fost turnator al Securitatii.

Principalele televiziuni, aproape la fel de corupte si de mogulizate, au ingropat subiectul prejudiciului din dosarul ICA. Mai nimeni nu pare interesat daca Dan Voiculescu plateste pagubele de 60 de milioane de euro sau va iesi din inchisoare (eliberat, probabil, pentru buna purtare) si se va bucura linistit de avere.

In iarna acestui an, principalii lideri politici s-au dus la bilantul DNA si s-au aratat foarte ingrijorati de faptul ca ANAF nu reuseste sa recupereze decat 10% din prejudiciile stabilite de instante. Guvernul Ponta a promis infiintarea, printr-o lege speciala, a unei agentii subordonate Ministerului Justitiei care sa se ocupe de recuperarea acestor prejudicii.

Prim-ministrul si ministrul Justitiei au participat la lansarea, cu mare pompa, a acestui proiect. "Nu exclud ordonanta de urgenta", declara Ponta, la 31 martie. Proiectul de lege nu a ajuns pana acum la Parlament si nu se mai discuta despre el.

Inteleg de ce: PSD si PNL, in mod egal, se bucura de ospitalitatea Antenei 3.

As vrea sa le amintesc tuturor politicienilor din Romania o declaratie facuta de doamna Kovesi, la 10 martie 2015: "Peste 310 milioane de euro asteapta sa fie executate (...) Daca aceasta suma ar intra efectiv in bugetul de stat, spre exemplu, ar putea fi dublate salariile medicilor pe anul urmator".

As vrea ca, de fiecare data cand se duc in studioul domnului Gadea si acesta tine lectii de morala cu tupeul obisnuit, sa aiba in minte aceasta afirmatie a sefei DNA.

Dragi politicieni aflati in gratiile Antenei 3, va fac urmatoarea propunere: de cate ori va aflati in aceeasi emisiune cu domnul Gadea, director in trustul Intact, intrebati-l care este stadiul recuperarii prejudiciului din dosarul Voiculescu si daca aceasta televiziune plateste vreo chirie pentru cladirea din care emite.

Stiu ca probabil nu aveti curajul sa-l suparati pe domnul Gadea, s-a auzit pana-n Texas ca este razbunator si v-ar fi frica de el. In acest caz, daca mai aveti un pic de demnitate, renuntati sa girati Antena 3 prin prezenta dumneavostra la emisiunile celui mai toxic post din Romania, in opinia mea.

Ar fi un semn de respect pentru DNA. Va trebui sa aratati public pe cine sustineti: pe doamna Kovesi sau pe domnii Voiculescu si Gadea.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Voiculescu Gadea Antena3, #prejudiciu DNA ANAF Voiculescu , #Antena