The London Post scrie despre excluderea din magistratura a judecatoarei Bogdan: Ii invata pe functionarii romani sa protejeze interesele UE

Sambata, 03 Iunie 2017, ora 18:39 4941 citiri
Foto: Arhiva Hepta.ro

The London Post a publicat un amplu material despre cazul judecatorului Camelia Bogdan, care a devenit cunoscuta dupa ce a facut parte din completul care l-a condamnat la 10 ani de inchisoare cu executare pe Dan Voiculescu si care a fost exclusa din magistratura pe 8 februarie 2017.

Judecatorul a fost reclamat la Inspectia Judiciara pentru ca ar fi participat la un seminar organizat de Ministerul Agriculturii cu putin timp inainte de a lua o decizie in dosarul ICA, iar acuzatorii sai sustin ca ar fi primit 10.000 lei de la Ministerul Agriculturii, parte vatamata in dosar, si ar petrecut un sejur de doua saptamani la Poiana Brasov in cadrul unui program finantat de acelasi minister.

Jurnalistii The London Post reiau povestea judecatoarei Camelia Bogdan, subliniid faptul ca fondurile din care a fost platita pentru cursurile sustinute au venit de la Banca Mondiala. Cursurile anti-frauda sustinute de Camelia Bogdan au fost predate personalului APIA, agentie subordonata Ministerului Agriculturii, motiv pentru care a fost considerata incompatibila de catre Consiliul Superior al Magistratorii.

"In limbajul comun, doamna Camelia Bogdan a fost exclusa (din magistratura- n.red.) pentru formarea functionarilor de stat din Romania, una dintre cele mai corupte tari in Uniunea Europeana, cu scopul de a proteja interesele financiare ale UE", se arata in publicatia citata.

Se mai precizeaza ca fiind suspendata din magistratura, Camelia Bogdan a ramas fara anumite drepturi. De exemplu, nu mai beneficiaza de serviciile asigurarilor sociale, ceea ce ar putea fi o problema daca judecatoarea s-ar imbolnavi pana cand Curtea Suprema de Justitie va lua o decizie in cazul sau.

Citeste mai multe detalii despre cazul Cameliei Bogdan:

  • Camelia Bogdan: Voi contesta excluderea din magistratura. E o mare nedreptate
  • Camelia Bogdan: Am fost lucrata din interior, pentru orgoliile lui Voiculescu si Oprescu. Mi s-a citit corespondenta fara mandat
  • Cum ar putea beneficia Voiculescu de excluderea din magistratura a Cameliei Bogdan
  • Dan Voiculescu isi contrazice avocatul: Nu am cerut revizuirea sentintei dupa excluderea Cameliei Bogdan din magistratura
  • Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News