Severin si Felix, doi romani "dragalasi" (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Marti, 29 Martie 2011, ora 23:58
5751 citiri
Severin si Felix, doi romani "dragalasi" (Opinii)

Adrian Severin si Voiculescu Dan Felix sunt, pana la urma, doi romani obisnuiti, dragalasi, daca ar fi sa-i integram in mica lor familie politica. Adrian Severin l-a facut sa planga, la propriu, pe Marian Vanghelie.

Cine se mai poate cu asemenea performanta? In politica noastra doar Stolojan a mai stors lacrimi de durere si compasiune de la actualul presedinte. Cat despre celalalt personaj, Voiculescu Dan (mai cunoscut ca Felix Motanul), el ar trebui sa provoace plansul unui popor intreg.

Una peste alta, cei doi politicieni vor face mai mult rau imaginii Romaniei cu fiecare zi pe care o vor petrece in posturile pe care le ocupa oficial. Adrian Severin face de rusine Romania in afara, iar Voiculescu Felix o face tara de ras in interior.

Ambii ocupa doua posturi importante - primul este europarlamentar, cel de-al doilea este vicepresedintele Senatului. Daca Severin s-a "sacrificat" de dragul PSD si si-a prezentat demisia din partid, care nu reprezinta absolut nimic, pe motivul ca "nu vrea sa-si lase colegii (Vanghelie & comp. de la PSD Bucuresti) sa fie plutonul de executie al partidului, europarlamentarul nu se grabeste la fel sa renunte si la fotoliul din PE.

Ori atat timp cat Severin se incapataneaza sa se lege in ultimul rand al Parlamentului European, doar doar nu si-o pierde salariul gras si posibilitatea de a mosteni o pensie si mai bunicica, orice fel de mimare a vreunui act de demnitate nu are nicio valoare.

De-ar fi sa putem sa facem un exercitiu de imaginatie si sa presupunem ca Adrian Severin este nevinovat, victima a unei inscenari si prada a unei uriase conspiratie internationala, chiar si asa, atat timp cat el este huiduit de toti colegii sai, cat timp ziarele din strainatate impreuna cu colegii de grupul PE ii cer demisia zi de zi, cat Romania va avea de suferit din cauza incapatanarii si cramponarii lui in functie, Severin ramane o rusine pentru fiecare dintre noi.

O rusine si o umilinta pentru care nu merita nici macar o lacrima, dar pentru care ar trebui sa planga sincer Adrian Severin insusi, macar atunci cand ramane singur acasa, in fata oglinzii constiintei sale.

Revenind la ceea risca sa devina un caz Severin in Parlamentul Romaniei - Voiculescu Dan Felix - el este la doar un pas de a ajunge in situatia in care toata lumea sa-i ceara demisia din fruntea Senatului, iar el sa sustina ca este o victima a Securitatii (probabil si a democratiei si tiraniei lui Basescu) si sa se lege si el de scaunul din Parlament cu lanturile sacrificiului pentru popor.

In fapt, cei doi oficiali romani exprima perfect boala eterna a tuturor demnitarilor din Romania. Ei nu au onoare niciodata si, in ciuda tuturor probelor si a oricaror presiuni, ei nu cedeaza decat atunci cand sunt fortati de lege.

Iar daca pot, chiar si atunci incearca sa mai faca o eschiva, o solticarie, ceva orice, doar doar vor amana sau isi vor prelungi cu o luna sau cateva zile previlegiile. In aceasta situatie se afla acum Voiculescu Felix, care de astazi are depusa si o plangere penala la Parchet pentru fals in declaratii. El a scris in declaratii ca nu a colaborat, iar ICCJ a spus contrariul. Credeti insa ca asta il va sensibiliza in vreun fel? Pariu ca nu!

Ii privesti si te intrebi de ce insista sa ne faca de ras. Daca in tara verocitatea lor nu mai insterizeaza pe nimeni pentru ca ne-am osbinuit cu mizeriile lor si nici nu avem cine stie ce cultura civica, in exterior greselile si insistenta lor in eroare tradeaza cat de imaturi si barbari suntem. Pentru ca altfel i-am fi sactionat noi cu mult timp inainte. Asa ii incurajam sa isi dezvolte tupeul de a se considera chiar eroi curajosi, victime ale sistemului si sacrificati pe altarul dreptatii.

Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Un pachet important de legi, care consolidează setul de instrumente al UE pentru combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, a fost adoptat miercuri, 24 aprilie, de Parlamentul...
Schimbare pe piața telefoanelor mobile. Parlamentul European obligă producătorii să le repare chiar și după ce a expirat garanția, la prețuri reduse
Schimbare pe piața telefoanelor mobile. Parlamentul European obligă producătorii să le repare chiar și după ce a expirat garanția, la prețuri reduse
Parlamentul European a adoptat o lege prin care încurajează consumatorii să prelungească viața produselor uzate, în loc să le înlocuiască. Conform observatorulph.ro, noile norme îi...
#Dan Voiculescu vicepresedinte Senat, #Adrian Severin europarlamentar, #Parlamentul European, #Partidul Social Democrat , #senator
Comentarii
Poza Mos Ion Roata
Mos Ion Roata
rank 5
Articol bun si corect. Ambii politicieni ne fac tara de ras si ambii se tin de scaun cu dintii si cu unghiile... Problema e ca nu sunt numai astia doi ci multi, foarte multi altii ca ei. Trist dar adevarat...Oare va fi atent vreodata poporul asta la vot?