Ghita: Voiculescu si Rosca Stanescu ataca serviciile secrete pentru interese in Rusia

Marti, 12 Februarie 2013, ora 10:03
4800 citiri
Ghita: Voiculescu si Rosca Stanescu ataca serviciile secrete pentru interese in Rusia
Foto:A rhiva

Deputatul PSD Sebastian Ghita a dat, luni, o replica atacurilor venite din tabara liberala prin vocea senatorului PNL Sorin Rosca Stanescu, spunand ca atat el cat si Dan Voiculescu ataca serviciile romane de informatii in numele unor interese pe care le-ar avea in Rusia.

Declaratiile vin la scurt timp de la izbucnirea conflictului intre cele doua posturi de televiziune, Antena3 si Romania TV, patronate de familia lui Dan Voiculescu, respectiv de Sebastian Ghita, si dupa ce Sorin Rosca Stanescu a declarat la Antena3 ca Ghita ar fi "ofiter acoperit".

Sebastian Ghita, care este secretar al Comisiei parlamentare de control a SRI, a replicat printr-un comunicat remis postului de televiziune B1TV.

"Sorin Rosca Stanescu ramane un om duplicitar care foloseste metode securiste. Nu stiu exact raporturile sale cu securitatea ceausista, dar obiceiurile sale sunt aceleasi. Atacul sau la adresa serviciilor de informatii romanesti este de factura sovietica si a aparut intr-o saptamana in care trustul lui Voiculescu ataca si el serviciile de informatii ale Romaniei, iar fostul ofiter al securitatii Ioan Nicolae, cunoscut colaborator al firmelor de gaze din Rusia, ataca in emisiuni platite eforturile Romaniei in domeniul exploatarii gazelor de sist si acuza si el SRI si SIE.

Mai curios este ce legatura este intre Voiculescu, Rosca Stanescu si Ioan Nicolae decat ce spune Rosca Stanescu. Nici un serviciu de informatii care a implementat in functionarea sa valorile democratice si ale carui metode de lucru sunt validate prin mecanismele de cooperare si verificare cu partenerii externi nu isi poate permite sa formeze sau sa accepte infiltrari in cadrul comisiei parlamentare de verificare. Rosca Stanescu vorbeste pentru a-si acoperi fapte penale si istorii mai vechi", a declarat deputatul PSD Sebastian Ghita.

Sebastian Ghita este cunoscut ca un apropiat al premierului Victor Ponta, cei doi petrecandu-si de mai multe ori vacantele in strainatate impreuna. De asemenea, patronul Romania TV l-a insotit pe Victor Ponta la unele dintre cele mai recente vizite la Bruxelles.

C.B.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Sebastian Ghita Rosca Stanescu, #Sebastian Ghita Voiculescu Rusia, #Sebastian Ghita ofiter acoperit , #senator