Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Publicatia belgiana New Europe, inca un articol virulent despre Basescu: Nu-i pasa de cetatenii sai!

Luni, 17 Februarie 2014, ora 11:30
5099 citiri
Publicatia belgiana New Europe, inca un articol virulent despre Basescu: Nu-i pasa de cetatenii sai!

Publicatia belgiana New Europe scrie un nou articol critic la adresa presedintelui roman Traian Basescu.

De data aceasta, publicatia straina sustine ca sefului statului roman "nu pare sa-i pese" de criticile pe care le atrag actiunile sale din partea cetatenilor sai din tara si din strainatate.

"In ceea ce priveste cetatenii din tara sa, Basescu a ofensat persoanele de etnie rroma cu declaratii dispretuitoare si calomnioase. Referitor la cei din strainatate, el a consolidat propaganda pro-rusa a conducerii Gagauziei prin cel mai recent referendum (declarat si ilegal) pentru independenta acestui teritoriu", se arata in articolul New Europe semnat Dula Bardha, nume care nu se mai regaseste nicaieri pe site-ul citat, fiind probabil un pseudonim.

Articolul din New Europe despre "dictatorul" Basescu, scris dupa o consultare cu Dan Voiculescu

Totodata, publicatia aminteste si de faptul ca Basescu a fost sanctionat de Consiliul pentru Combaterea Discriminarii pentru declaratiile sale de acum cativa ani la adresa populatiei de etnie rroma, dar si de faptul ca aparatorii sai au sustinut ca seful statului nu poate fi sanctionat pentru declaratii facute in afara tarii.

Traian Basescu a afirmat, intr-un discurs tinut in 2010 in Slovenia, ca rromii nu muncesc, ci ca traiesc din cersit.

"Lui Traian Basescu nu i-au placut rromii niciodata"

"Oricum, presedintelui Traian Basescu nu i-au placut rromii niciodata. Nu este prima oara cand acesta ii insulta, astfel ca in mai 2007 a ofensat o jurnalista care incerca sa ii faca poze, facand-o 'tiganca imputita'", a amintit autorul articolului.

De asemenea, publicatia a criticat sustinerea de catre Traian Basescu a referendumului pentru independenta teritoriului moldovean Gagauzia si a amintit ca actiunea este sustinuta si de Rusia.

Publicatia belgiana New Europe revine cu critici la adresa presedintelui Basescu: E fost informator

Conducerea Gagauziei se teme ca apropierea Republicii Moldova de UE ar putea pune tara in pericolul de a fi inghitita de catre Romania. In acelasi timp, locuitorii Gagauziei, care sunt de origine turca, nu se simt confortabil printre vorbitorii de limba romana, cum sunt cetatenii moldoveni, se mai arata in textul citat.

Aceasta nu este pentru prima oara cand publicatia New Europe il critica pe Traian Basescu, astfel ca in mai multe articole publicate anul trecut jurnalistii publicatiei au sustinut ca au documente ce dovedesc ca Basescu ar fi fost informator al Securitatii sau ca acesta stapaneste serviciile secrete.

Ulterior publicarii textelor critice la adresa lui Basescu, presa a descoperit ca proprietarii publicatiei au folosit tipografia Intact, apartinand lui Dan Voiculescu, pentru realizarea editiei tiparite a New Europe.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Traian Basescu New Europe, #articol Basescu ziar belgian, #publicatie belgiana critici Basescu , #Traian Basescu