PMP vrea comisie de ancheta pentru "arendasul Voiculescu" si pentru Daniel Constantin

Marti, 01 Iulie 2014, ora 20:45
4098 citiri
PMP vrea comisie de ancheta pentru "arendasul Voiculescu" si pentru Daniel Constantin

Partidul Miscarea Populara a transmis ca membrii sai solicita o comisie parlamentara de ancheta in cazul lui Dan Voiculescu, privind felul in care acesta a luat in arenda un teren in judetul Giurgiu.

"Mogulul Felix are in arenda cel putin un minister din Guvernul Romaniei, cel al Agriculturii, care ii asigura profitul economic.

Informatiile din presa referitoare la acest caz conduc catre o serie de ilegalitati comise de firmele mogulului Felix, dar si de catre actiuni cel putin dubioase ale institutiilor subordonate Ministerului Agriculturii, prin care Dan Voiculescu a reusit sa ia din nou in arenda terenul din Giurgiu.

Miza finala ar fi reprezentat-o o afacere de si mai mare amploare pe care Dan Voiculescu intentioneaza sa o realizeze prin debitorul sau privat, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin: cumpararea intregii suprafete de teren, prin folosirea dreptului de preemptiune, de care arendasul sau concesionarul ar beneficia, in situatia privatizarii ICITID-Baneasa, proprietara terenului in cauza", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

In comunicatul semnat de deputatul de Cluj Adrian Gurzau, PMP transmite ca Dan Voiculescu "vrea sa-l inlature pe presedintele Romaniei si pentru ca marionetele sale politice, fie ca vorbim de parlamentari, ministri sau chiar prim-ministrul tarii sa fie la butoanele puterii pentru a-i satisface, pe mai departe, interesele comerciale ale companiilor pe care le detine".

Reprezentantii PMP arata ca istoricul cazului legat de terenul de la Giurgiu se suprapune cu toate etapele actiunii politice impotriva presedintelui Romaniei, fie ca este vorba despre suspendarea acestuia din iulie 2012, fie despre cazul Nana.

"Constituirea unei comisii de ancheta este un prim pas pe care il consideram necesar a afla adevarul in acest caz. Totodata, PMP ia in considerare sa initieze si o motiune simpla impotriva Ministrului Agriculturii, Daniel Constantin. PMP se opune incercarilor arendasului Voiculescu de a transforma Romania in mosia proprie, fie prin incercarile de a destabiliza Justitia, fie prin controlul pe care il exercita asupra Guvernului", mai transmite comunicatul.

Lovitura pentru Voiculescu: Sechestru pe avere si fiicele citate in instanta. Procesul se reia pe 7 iulie

Dan Voiculescu s-a prezentat, marti, in fata noului complet de judecata de la Curtea de Apel Bucuresti investit sa continue procesul ICA. Toate exceptiile invocate de avocati au fost respinse, iar judecatorii au extins sechestrul pus pe bunurile lui Dan Voiculescu. Urmatorul termen a fost fixat pentru 7 iulie.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#PMP comisie ancheta Voiculescu, #PMP comisie ancheta Daniel Constantin, #PMP comisie parlamentara Voiculescu, #PMP teren arenda Voiculescu , #proces