Opinii: De ce liderul Opozitiei are nume de motan

Marti, 18 Mai 2010, ora 10:02
6461 citiri
Opinii: De ce liderul Opozitiei are nume de motan
Foto: financiarul.com

Sa fie Victor Ponta liderul Opozitiei? E liderul celui mai mare partid neguvernamental, la urma urmei. Sau mai degraba Crin Antonescu, copilul-minune al ultimelor alegeri prezidentiale? Ar avea logica, daca ne gandim ca el a preferat sa stea in Opozitie in loc sa intre la putere alaturi de Basescu.

Ei bine, nu e vreunul dintre cei doi. Adevaratul lider al Opozitiei se numeste Dan Voiculescu. "Felix", daca preferati numele de informator la Securitate pe care l-a primit din partea celei mai sinistre institutii a regimului comunist. El este cel care face adevarata opozitie la Guvern si la Traian Basescu. Prin intermediul trustului sau media. Pentru ca ceea ce fac PNL si PSD poate fi considerata opozitie viguroasa doar in bancurile cu politicieni.

Carduri, bancuri, jucarele

Opozitia inseamna sa toci fiecare miscare a adversarului. Si asta face Voiculescu. Nu cu ajutorul caricaturii sale de partid, ci cu ajutorul trustului sau de presa. Cu Antena 3 in prim plan.

Orice miscare a lui Basescu si a guvernarii Boc e disecata, redisecata, facuta praf. Evident, manipularea si lipsa de obiectivitate sunt la mare pret in Antene. Dar ce mai conteaza, atunci cand e lovit inamicul numarul unu? Badea, Stan ori Ciutacu sunt adevaratele varfuri de lance. Oameni ca Liviu Dragnea, Aura Vasile, Norica Nicolai ori Ludovic Orban pot doar aspira sa loveasca atat de puternic in Basescu.

Sa ne uitam acum la ultimele lucruri facute de Victor Ponta din calitatea sa de presedinte al formatiunii anti-Basescu numarul unu. Nu mai tarziu de acum cateva zile, de 1 mai, tanarul sef PSD a iesit la inaintare cu cateva lucruri traznite. Spre exemplu, cardurile pentru tinerii membri de partid. Care au incluse reduceri la mall si alte asemenea. Ca doar social-democratia s-a acomodat foarte bine cu capitalismul, nu-i asa? Nu mai conteaza ca asta seamana foarte mult cu mita pentru atragerea membrilor. Sau ca e o masura mai potrivita pentru un cerc literar studentesc, nu pentru cel mai mare partid de stanga din Romania.

Apoi, asa-zisa zi de demonstratii anti-guvern de la 1 mai. A semanat teribil cu o mascarada. Marsurile pe langa Guvern si Ministerul Economiei ar fi putut fi totusi haioase. Daca n-ar fi venit din partea celor care ar trebui sa dea contrapropuneri la ideile Puterii, nu circ gratis.

Ca sa nu mai vorbim de faptul ca personajul principal al actiunii lui Ponta a fost tocmai Marian Vanghelie cel de trista amintire. Pata de pe obraz de care PSD parea ca scapase. El are macar meritul ca a reusit sa organizeze demonstratii. Nici vorba de asa ceva in judetele din tara, unde oamenii au fost mai interesati de gratare decat de joaca pesedista de-a opozitia.

Dinspre liberali, avem si mai putin. Doar Crin Antonescu mai invioreaza din cand in cand atmosfera prin cuvinte grele si semnificatii putine. Ca exemplu, atacul la premierul Emil Boc, numit "analfabet politic si constitutional". Nu tu propuneri legislative care sa fie mai bine gandite decat ale Puterii, nu tu planuri alternative anticriza. Chiar si celebrul guvern din umbra promis a ramas tot acolo. In umbra.

Toropeala Opozitiei

Cum de au lasat PSD si PNL sarcina Opozitiei pe seama Antenelor lui Voiculescu? E adevarat, sunt putin derutati dupa pierderea spectaculoasa a alegerilor. Oamenii le pleaca la noul UNPR, iar in cazul PSD e dureros si faptul ca sindicatele nu le mai sunt aliati fideli.

E adevarat, sunt cu moralul la pamant stiind ca ii asteapta cel putin trei ani de Opozitie. La fel de adevarat e ca mai e mult pana la alegeri si unii inteleg sa se bata in Opozitie doar cand vad ciolanul.

Marele adevar e insa altul. E vorba de faptul ca partidele insele nu sunt in stare de mai mult. Atat pot, atat dau. In schimb, Voiculescu e de cateva ori mai inversunat. Asta fara se miste un deget. Deja are implantate trompetele anti-Basescu. Mereu si radical anti. PSD si PNL nu reusesc nici atat. Nu sunt nici convingator anti si nici nu vin cu alternative. Din toate aceste motive Dan "Felix" Voiculescu e regele neincoronat al Opozitiei. Pacat de ea.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Dan Voiculescu Opozitie, #opozitie PSD PNL , #stiri Dan Voiculescu
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Avem parte dupa '89 numai de din astia : generalul Militaru , Ristea Priboi , Dan Voiculescu , Vantu , Patriciu ....