Judecatorii resping ca inadmisibila o cerere de revizuire a sentintei definitive din dosarul ICA - Dan Voiculescu

Joi, 05 August 2021, ora 18:346031 citiri
Judecatorii resping ca inadmisibila o cerere de revizuire a sentintei definitive din dosarul ICA - Dan Voiculescu
Foto: Facebook/ Fundatia Dan Voiculescu (captura)

Tribunalul Bucuresti a respins ca inadmisibila o cerere de revizuire a sentintei definitive data in dosarul Privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), caz in care mogulul Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de inchisoare. Sentinta poate fi contestata cu apel.

Decizia Tribunalului Bucuresti a fost data pe 18 decembrie, potrivit portalului instantelor.

Revizuirea este o cale extraordinara de atac. In cazul Privatizarii ICA aceasta a fost facuta de fostul secretar executiv al Partidului Conservator (fost PUR) si fost vicepresedinte al AVAS, Jean Catalin Sandu, condamnat in dosarul Privatizarii ICA-Dan Voiculescu la 6 ani de inchisoare.

In proces au fost citati si ceilalti inculpati din acest caz, inclusiv Dan Voiculescu.

Jean Catalin Sandu a fost gasit vinovat pentru complicitate la stabilirea, cu intentie, a unei valori diminuate, fata de valoarea comerciala reala, a bunurilor apartinand operatorilor economici la care statul sau o autoritate a administratiei publice locale este actionar, comisa in cadrul actiunii de privatizare ori de executare silita, de reorganizare sau lichidare judiciara ori cu ocazia unei operatiuni comerciale.

Dan Voiculescu a fost condamnat in august 2014 la zece ani de inchisoare in dosarul Privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare si in cazul caruia instanta a dispus eliberarea conditionata dupa trei ani petrecuti in detentie.

ado.slave('adoceanroqidmmnirek', {myMaster: 'Z4cGu5r4kivksfrxyutiFOqoXs.70vrhY9VbICTy5sj.R7' });