Scrisoare recomandata doamnei Voiculescu Liana

Autor: Dragos Dragoteanu - antreprenor
Marti, 12 August 2014, ora 10:24
6887 citiri
Scrisoare recomandata doamnei Voiculescu Liana

"Unde sunt banii mei, cei 1.000 lei depusi in contul Libertatii, pe 29 decembrie 1989, la o saptamana dupa Revolutie". Asta m-a intrebat mama mea, apropiata de varsta dvs., in ziua in care sotul dvs. pleca sa-si ispaseasca pedeapsa.

Dupa cum bine stiti, de la fraieri ca mine, imediat dupa decembrie 1989, s-au strans milioane de lei intr-un cont deschis la CEC. Bani munciti cu greu.

Oare Dan Voiculescu stie unde sunt acesti bani? Ion Iliescu - cel mai marcant lider comunist dupa Ceausescu, Traian Basescu - ultimul presedinte comunist in functie, Adrian Nastase - fost prim-ministru provenit din pepiniera comunista, George Copos - celebrul UTC-ist de frunte din vremea dictaturii Ceausescu, acestia toti ii pot da mamei mele un raspuns, dupa 25 de ani de la Revolutie?

Am vazut la televizor "plimbarea libertatii" din jurul Palatului Cotroceni, mars desfasurat destul de civilizat, as zice. Am citit scrisoarea dvs, adresata "doamnelor din Romania" si nu reusesc sa va inteleg drama.

Stimata doamna, sotul dvs. a plecat putin, dar nu a murit. La fel ca el, vreo 2-3 milioane de romani au plecat mai demult si traiesc de ani de zile in conditii inumane, tot intr-un fel de puscarie, numita pribegie, muncind ca la galere in tari straine, pentru a-si hranii copiii abandonati acasa.

In scrisoarea dvs. spuneti: "ca sa ai langa tine pe cel mai puternic barbat din tara asta e foarte mult". Indraznesc sa nu va dau decat partial dreptate si sa va spun ce cred eu. Dan Voiculescu este intr-adevar unul dintre cei mai puternici oameni din Romania, dar nu este singurul.

In opinia mea, el reprezinta astazi, alaturi de multi alti jucatori politici si economici, epoca comunistozoica, adica ultima generatie de dinozauri comunisti, pe cale de disparitie. Ei au controlat Romania in ultimul sfert de secol.

Romanii au avut ghinionul sa traiasca dupa Revolutie cu toti reprezentantii vechii structuri comuniste la cel mai inalt nivel, infiltrati masiv in clasa politica post-decembrista, care cred eu ca au influentat covarsitor, in rau, viata a milioane de romani. E greu sa rezisti intre luptele politice si economice dintre dinozaurii patriei.

Alaturi de Dan Voiculescu, in egala masura, ultima generatie de dinozauri comunisti are nume diferite: Iliescu, Basescu, Nastase, Copos etc. Caracteristica lor principala este aceeasi: lupta pentru suprematie! Bani si putere.

Paradoxal, sistemul creat de dinozaurii de Dambovita, cei mai puternici oameni in stat, a creat mediul perfect pentru propria lor disparitie. Toti sunt in egala masura vinovati. Absolut toti.

Pe mine si pe altii ca mine nici macar nu ma bucura faptul ca acesti "distinsi" fosti comunisti ajung dupa gratii. Maine, poimaine, daca li se alatura si Traian Basescu, am acelasi sentiment.

Motivul este foarte simplu: statul cheltuie bani tot din buzunarul romanilor, platitori de taxe si impozite, ca sa intretina puscariasii. Nu e corect! Ei gresesc si tot noi, cei corecti si liberi, platim pentru ei.

Am scris aceste randuri pentru ca vad in fiecare zi oameni simpli, romani seriosi, care se intreaba "de ce"? De ce a ajuns Romania din taramul fagaduintei in taramul faradelegilor? Inca se intreaba cum au ajuns dinozaurii comunisti sa se sfasie intre ei, fara sa le pese de consecinte. Nici macar de ei nu le-a mai pasat! De Romania nu poate fi vorba!

Altfel aveam spitale civilizate, educatie serioasa, autostrazi etc. Am fi stiut unde sunt banii colectati de 25 de ani in bugetul statului. Nu eram la mana Europei si a FMI, cersind credite ca sa platim bugetarii si pensionarii.

Nu aveam sute de mii de copii abandonati de parintii disparuti de acasa, la munca in strainatate. Nu aveam cel mai mic salariu din Europa si cea mai mare evaziune fiscala.

Romanii s-au adaptat erei comunistozoice, supravietuind printre specii ca Dan Voiculescu.

In numele justitiei, al luptei anticoruptie, al statului de drept, al dreptatii de multe ori fara dreptate, pleiada comunista a transformat Romania post-decembrista intr-o lupta permanenta pentru teritorii, dominatie si putere. Ce-a ramas in urma lor vedem cu totii.

Asa ca, doamna Liana Voiculescu, nu va mai vaitati si ajutati-ma sa-i raspund mamei mele unde sunt banii ei.

NB: Autorul nu este implicat politic, nu are nicio functie publica si nu s-a dus la vot.

Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#scrisoare Liana Voiculescu, #bani Voiculescu, #Voiculescu comunisti , #inchisoare