E nasol, tovarase Dan Voiculescu!

Autor: Dragos Dragoteanu - antreprenor
Miercuri, 02 Iulie 2014, ora 11:35
5370 citiri
E nasol, tovarase Dan Voiculescu!

Din ce in ce mai nasol pentru romani. In loc sa dezbatem proiecte pentru Romania, sa vorbim despre solutii de dezvoltare economica, de principii si valori europene, poporul e delectat cu procesele ultimilor comunisti in viata.

Avem doua tablouri spectaculoase. Primul, "Iazul cristalin de la Cotroceni, inconjurat de rromi", semnat de Traian Basescu. Pe fundal, autorul priveste pierdut in zare, de pe terasa palatului prezidential. Pe malul lacului Baneasa, tovarasul Voiculescu nu se poate bucura de apusurile de vis.

Daca tabloul de la Cotroceni e pus in rama si mai are putin pana va fi transferat in pinacoteca politica, un alt tablou similar ca marime e spre finalizare, in doua variante cu autori diferiti. Singura necunoscuta ramane titlul: "Varanul, rapus de balaurul din justitie" sau "Eroul care a invins caracatita basista".

Ambele "capodopere" mediatice - cazul Mircea Basescu si Dan Voiculescu - fac parte din istoria politica contemporana a poporului roman. Nimeni si nimic nu poate sa ne manjeasca istoria, mai mult decat au reusit aceaste doua familii de comunisti sadea.

Cel mai nasol mi se pare momentul. Sa fii putred de bogat, cu o putere infinita prin media si sa fii haituit de justitie in fiecare zi mi se pare un mic blestem. In loc sa-si bea linistit cafeluta pe marginea lacului Baneasa, tovarasul Voiculescu se tine de razboaie, tocmai acum in pragul pensionarii.

De partea cealalta, Dealul Cotrocenilor a fost invadat de rromi. In loc sa-si plimbe nepoteii prin Gradina Botanica linistit, Traian Basescu iese din mandatul prezidential mai sifonat decat isi putea imagina vreodata.

Nu e sanatos si nici foarte placut, zic eu. Dar cine stie? E exact ca-n fotbal, poti sa conduci partida pana-n minutul 90 si, tocmai in prelungiri, sa vezi cum se naruie totul. Ramane de vazut, deznodamantul nu e departe!... Si Sarkozy a ajuns la puscarie, asa ca nimic nu e imposibil.

Urmarind involuntar stirea cu procesul mogulului, am vazut o singura diferenta esentiala, fata de abordarile anterioare ale altor judecatori din alte procese. S-a luat decizia extinderii sechestrului asigurator pe valori mult mai apropiate de valoarea prejudiciului estimat.

Lasand la o parte personajele implicate, acest lucru demonstreaza ca Justitia se gandeste si la banii statului.

Pana acum, conform declaratiilior procurorului general al DNA, s-a reusit recuperarea a numai 5% din prejudiciul financiar dovedit de la oamenii condamnati definitiv. Cred ca, daca mogulul va fi condamnat si i se vor vinde bunurile sechestrate, numai prin acest dosar, procentul sumelor recuperate sare automat la 2 cifre.

Am asistat la pariuri publice, pe tema asta. Unii zic ca-l baga, altii zic ca scapa. De puscarie, ca de batranete nu scapa nimeni.

La intrebarea mea: "ce castigati voi in ambele cazuri?", nu am primit niciun raspuns. Pensionarii comunisti nu inteleg de ce nu au putina mila fata de un fost turnator. Tinerilor nu le pasa. In schimb, adultii fac pronosticuri, mai ceva ca la CM din Brazilia.

Poporul asta s-a divizat in acest caz in trei tabere. Unii care vor sa-l vada dupa gratii, altii care merg pe varianta soft - cu suspendare - si unii carora li se pare un subiect expirat, pe care nu vor sa-l faca prioritatea vietii lor.

Dupa un sfert de secol de tranzitie, cel mai nasol a iesit poporul roman!

NB: Autorul nu este implicat politic, nu are nicio functie publica si nu s-a dus la vot.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Voiculescu sechestru avere, #Voiculescu proces condamnare, #Basescu scandal Bercea , #Traian Basescu