Instanta i-a respins cererea lui Dan Voiculescu: Nu i se va scurta perioada de supraveghere

Miercuri, 14 Martie 2018, ora 17:33 5939 citiri
Foto: danvoiculescu.net

Solicitarea lui Dan Voiculescu in care cerea recalcularea zilelor executate din pedeapsa in baza legii recursului compensatoriu, chiar daca a fost eliberat conditionat de mai bine de noua luni, a fost respinsa ca inadmisibila.

Decizia a fost data, miercuri, de Judecatoria Sectorului 5 si poate fi contestata la Tribunalul Bucuresti.

Legea recursului compensatoriu care a intrat in vigoare pe 19 octombrie prevede ca pentru fiecare 30 de zile in conditii care nu respecta legislatia detinutul sa beneficieze de sase zile considerate executate.

Cererea de a beneficia de prevederile recursului compensatoriu a fost facuta de Dan Voiculescu ca sa i se reduca perioada de supraveghere.

Potrivit legii, daca cel eliberat conditionat nu respecta conditiile eliberarii ori savarseste noi infractiuni, poate fi reincarcerat pentru a executa restul de pedeapsa.

2.200 de zile, sub supraveghere

Dan Voiculescu a fost eliberat conditionat in vara anului 2017, in urma executarii unei treimi din pedeapsa de 10 ani primita, in 2014, in Dosarul ICA.

Magistratii au considerat ca perioada executata si castigata de Dan Voiculescu prin activitatile desfasurate in detentie - redactarea unor lucrari stiintifice, munca facuta in penitenciar - adica peste 1.400 de zile in acest caz, este suficienta. Pedeapsa totala era de peste 3.600 de zile. Restul - aproximativ 2.200 de zile - ar reprezenta perioada de supraveghere.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News