Fostul presedinte al C.A. Ana Electronic, audiat la DNA

Marti, 15 Iulie 2008, ora 17:34 1477 citiri

Giulio Giusepe Roza, fostul presedinte in Consiliul de Administratie Ana Electronic a fost chemat marti la DNA Bucuresti, pentru a i se aduce la cunostinta noi invinuiri, in dosarul Loteria II.

In acelasi dosar mai sunt cercetati Camelia Voiculescu, George Copos, cei doi urmand sa fie pusi sub invinuire pentru infractiuni la legea pietelor de capital, informeaza Realitatea Tv.

"In cazul lui George Copos, noua invinuire va fi foarte probabil manipularea pietei de capital", au afirmat surse judiciare, pentru NewsIn.

In acelasi dosar au fost pusi sub invinuire mai multi functionari de la firmele lui Copos si Voiculescu, precum si de la fostul Fond al Proprietatii de Stat, devenit intre timp Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS).

Astfel, Mihai Stolojanu, George Vodislav si Romeo Nicu Susanu sunt acuzati de procurorii DNA ca in 2000, prin indeplinirea defectuoasa a atributiilor de serviciu, ar fi fundamentat si aprobat o nota prin care o serie de "creante fictive" ale Ana Electronic, de peste cinci miliarde de lei vechi, ar fi fost transformate in actiuni la Fast Service Electronica (FSE) SA Bucuresti.

Procurorii spun ca, in acest mod, Ana Electronic ar fi urmarit sa obtina, in mod neconcurential, prin evitarea licitatiei publice, un pachet important de actiuni la FSE. Prin aceeasi fapta, procurorii sustin ca s-ar cauzat un prejudiciu de 700.000 de dolari actionarilor FSE de la acel moment, precum si 400.000 de dolari FPS, iar SIF Oltenia ar fi fost prejudiciat 300.000 de dolari.

In aprilie 2007, DNA anunta ca a inceput urmarirea penala impotriva a sase persoane: Dan Voiculescu, Camelia Voiculescu, Mihai Lazar (presedinte CA Grivco SA), George Copos, Giulio Giusepe Roza (presedinte CA Ana Holding) si Adrian Cristea.

Potrivit unui comunicat al institutiei, primii cinci erau invinuiti de spalare de bani, in timp ce Cristea este urmarit pentru ca a participat la o licitatie cu strigare cu oferte trucate. Acesta din urma nu are nicio legatura cu fostul director al CN Loteria Romana, Nicolae Cristea, ci a fost administrator de cont al mai multor firme prin care au fost rulate sumele care fac obiectul cercetarii.

Dan Voiculescu, fostul lider al Partidului Conservator, sustinea, in aprilie 2007, ca nu mai face afaceri din 2002 si ca este victima luptelor politice.

"Daca vor lupta politica, sa o faca cu mine, nu cu familia mea. Sa o lase pe Camelia mea in pace!", a exclamat Voiculescu in fata ziaristilor.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News