Fiscul se muta la Grivco. Teodorovici: Nicio problema, daca Voiculescu castiga la CEDO, statul va plati (Video)

Vineri, 03 August 2018, ora 12:50
8547 citiri
Fiscul se muta la Grivco. Teodorovici: Nicio problema, daca Voiculescu castiga la CEDO, statul va plati (Video)
Foto: Arhiva Hepta.ro

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a anuntat vineri ca ANAF-ul are termen pana la sfarsitul anului sa se mute la Grivco, in fostul sediu al Antenelor confiscat dupa condamnarea lui Dan Voiculescu.

"ANAF-ul se va muta in sediu, ca sa fie si asta foarte clar, la Grivco, da, pana la final de an e obligatie clara. Le-am spus, aveti banii, sa vedeti sa va puneti la punct cladirea sa va mutati. Sediul e functional, doar trebuie amenjat", a anuntat Teodorovici, intr-un interviu acordat lui Val Valcu si Bogdan Chirieac la DC News.

Chirieac i-a atras atentia ca "e foarte probabil ca profesrul Dan Vociulescu sa castige la CEDO".

"Nicio problema", i-a raspuns Teodorovici, "daca va fi asa, statul va plati ce are de platit, este foarte clar". Ministrul de Finante a spus insa ca, in aceasta situatie, nu va fi mutat Fiscul din cladire, pentru ca deja "uzura cladirii" se va fi produs.

Teodorovici cauta in Fisc responsabilii pentru evacuarea Antenei 3

Teodorovici a spus insa si ca ANAF a gresit, in viziunea lui, cand a executat silit Antenele si a emis ordinul de evacuare.

"Acolo a fost o greseala foarte clara a modului in care ANAF a procedat. Din pacate, a fost suprapusa cu caderea Guvernului, pentru ca linia era alta. Eu am spus foarte clar, domne', tu nu trebuia sa scoti din acea locatie Antena3, pana cand eventual nu gaseai pe altcineva care sa cumpere. Nu pierzi o chirie pe care tu o incasezi doar pentru ca... Tu trebuia as zici 'de azi inainte e a mea, chiria mea este asta, mergem inainte asa?' sau 'Vreau sa vand acest imobil, il cumperi tu? Nu, atunci ai 2-3 luni sa te muti din momentul in care l-am vandut'. Dar sa si scoti omul de acolo, sa nu mai iei nici chirie, sa si platesti costuri pentru paza...", a spus Teodorovici.

Chirieac l-a intrebat daca "nu ar trebui sa raspunda pentru asta cineva", in viziunea lui fiind un "abuz in serviciu".

"Ba da, asta ar fi cheia in Romania, ca lucrurile care se intampla astfel sa nu fie lasate in urma, pentru ca lucrurile sa nu se mai intample, pentru ca oamenii raman aceiasi in administratie si peste un an, doi, trei produc aceleasi pagube", a sustinut ministrul Finantelor.

Puteti urmari si video interviul acordat. Despre acest subiect, de la minutul 1:00:00

Povestea evacuarii - Instanta a dat dreptate Fiscului

La inceputul lui 2016, ANAF a hotarat sa puna in aplicare decizia instantei in dosarul ICA, in care a fost condamnat la 10 ani de inchisoare Dan Voiculescu si s-a pus sechestru pe mai multe cladiri si bunuri, pentru recuperarea prejudiciului de circa 60 de milioane de euro.

La acel moment, ANAF recuperase din prejudiciu doar aproximativ 1%, desi principalul acuzat, Dan Voiculescu, se afla de mai bine de un an in inchisoare.

Piedicile au fost puse de avocatii lui Dan Voiculescu, dar ANAF a adresat o solicitare Curtii de Apel Bucuresti, in care a cerut lamuriri de la instanta care a judecat dosarul ICA in legatura cu decizia de confiscare a imobilelor dobandite prin privatizarea frauduloasa a institutului.

Judecatorii au deblocat actiunea Fiscului, stabilind ca nu exista niciun impediment pentru ca respectiva confiscare sa aiba loc.

Contractul de inchiriere a fost folosit de avocati pentru a amana confiscarea pe o perioada nedeterminata. Fiscul s-a adresat Tribunalului Bucuresti de doua ori si de fiecare data judecatorii au dat dreptate familiei Voiculescu, stabilind ca Antena 3 nu poate fi data afara din cladirea inchiriata de la Antena Group, atata timp cat dureaza contractul de inchiriere, insa Curtea de Apel Bucuresti a decis contrariul si a dat unda verde confiscarii.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Teodorovici muta Fiscul Grivco Antena, #Teodorovici Romania despagubiri Dan Voiculescu condamnat , #Antena