Fiscul a pierdut procesul cu Mihai Gidea: I-a platit cash lui Dan Voiculescu o datorie de 480.000 de lei

Marti, 05 Februarie 2019, ora 16:00 17530 citiri
Foto: Facebook/ Mihai Gadea

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a pierdut procesul deschis realizatorului TV Mihai Gidea, in care cerea validarea popririi conturilor bancare, masura luata in procedura de recuperare a prejudiciului de 60 de milioane de euro din dosarul ICA - Dan Voiculescu.

Decizia a fost data de Tribunalul Bucuresti, care a confirmat o sentinta similara data de Judecatoria Sectorului 3. "Respinge apelul ca nefondat. Definitiva", este minuta instantei.

Cererea de chemare in judecata a ANAF a fost considerata neintemeiata si au fost desfiintate masurile de poprire demarate de inspectori.

Solicitarea Fiscului

Fiscul voia sa puna poprire pe conturile realizatorului TV, deoarece in declaratiile de avere date de Dan Voiculescu, in perioada in care era parlamentar, aparea un imprumut acordat in nume personal lui Gidea. Valoarea acestuia: 785.000 de lei.

La termenul de astazi al procesului, avocata lui Mihai Gidea a insistat in fata judecatorilor ca al sau client a achitat datoria lui Dan Voiculescu, o parte prin virament bancar, iar o alta parte prin numerar.

Consilierul ANAF nu a fost prezent

De altfel, si la Judecatoria Sectorului 3, avocatul lui Gidea a arata ca datoria ar fi fost stinsa inca din mai 2014, inaintea deciziei de condamnare in cazul ICA-Dan Voiculescu, deci solicitarea ANAF-ului este neintemeiata.

In sprijinul afirmatiei sale, el a depus o "declaratie semnata de creditor", Dan Voiculescu, data in aprilie 2016 si un extras bancar, prin care Gidea i-ar fi virat mogulului o transa, suma de 305.000 de lei. Restul datoriei ar fi fost restituita in numerar.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala nu a avut niciun reprezentant la acest termen din proces.

Cazul lui Daniel Constantin

Intr-un caz similar, Tribunalul Ilfov a admis, in februarie 2018, solicitarea ANAF de poprire a conturilor deputatului Daniel Constantin, pentru a recupera o parte din prejudiciul din dosarul in care Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de inchisoare pentru prejudicierea ICA.

In perioada 2007-2008, Constantin a imprumutat de la Voiculescu suma de 295.000 de euro.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News