Deputatul Steluta Cataniciu paraseste ALDE si se inscrie in partidul fondat de Dan Voiculescu

Luni, 29 Iunie 2020, ora 10:50
9131 citiri
Deputatul Steluta Cataniciu paraseste ALDE si se inscrie in partidul fondat de Dan Voiculescu
Foto: Andreea Alexandru/ Mediafax/ Hepta

Deputatul clujean Steluta Cataniciu s-a alaturat Partidului Puterii Umaniste (social-liberal) si va conduce filiala municipiului Bucuresti a partidului, anunta un comunicat de presa al formatiunii politice.

Deputatul a fost membru ALDE, partid condus de Calin Popescu Tariceanu.

Potrivit sursei citate, Steluta Cataniciu, aflata acum la al doilea mandat de deputat, devine al saptelea parlamentar al PPU (social-liberal) si se alatura Gruparii Umaniste din Parlament, din care deja fac parte deputatii Gratiela Gavrilescu, Alexandru Baisanu, Dorel Caprar, Andrei Gerea, Eugen Durbaca si senatorul Teodor Melescanu.

"Alaturi de colegii mei umanisti, cu unii dintre ei chiar am mai colaborat in trecut, imi doresc sa aducem o contributie semnificativa, prin initiative legislative si proiecte concrete, prin care sa raspundem la cat mai multe dintre nevoile romanilor.

Am gasit aici, la Partidul Puterii Umaniste (social-liberal), o preocupare reala pentru oameni, pentru categoriile sociale vulnerabile, pentru clasa de mijloc, pentru toti romanii", a declarat Steluta Cataniciu, potrivit comunicatului PPU.

Dan Voiculescu, in spatele partidului

Practic, Cataniciu s-a inscris in Partidul Umanist din Romania (Social-Liberal), fostul Partid Umanist Roman/Partid Conservator, fondat de Dan Voiculescu.

Potrivit Adevarul, patronul Antenei 3, Dan Voiculescu, negociaza cu mai multi parlamentari PSD trecerea la PPUSL, partidul pe care-l conduce din umbra si in care i-a adunat pe Maria Grapini, Teodor Melescanu, Piedone si Gratiela Gavrilescu. Voiculescu il forteaza pe Marcel Ciolacu sa accepte o alianta PSD-PPUSL pentru alegerile locale si parlamentare, sustin surse din conducerea PSD.

Intr-un drept la replica transmis Ziare.com de avocatul Daniel Ionascu, presedintele acestui partid, se arata ca: "profesorul Dan Voiculescu este, inca din 1991, autorul doctrinei umaniste, insa conducerea PPUSL este asigurata, alaturi de mine, de personalitati precum eurodeputatul Maria Grapini, deputatul Gratiela Gravilescu, domnul Alfred Laurentiu Mihai, Liderul Forumului Umanist (fost senator), domnul Stere Farmache, Coordonator al Departamentelor Profesionale ale PPUSL (fost Presedinte al Bursei de Valori Bucuresti), domnul Liviu Neagu, Secretarul general al PPUSL, domnul Mihai Teodor, Secretarul general adjunct al PPUSL."

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#Steluta Cataniciu Dan Voiculescu, #Steluta Cataniciu tariceanu, #Steluta Cataniciu , #stiri Dan Voiculescu