Demonizarea manipulatoare a Opozitiei si decenta varanului Felix (Opinii)

Luni, 13 Iunie 2011, ora 23:00
2608 citiri
Demonizarea manipulatoare a Opozitiei si decenta varanului Felix (Opinii)
Foto: indonesieflores.com

Dupa ce, pentru multa vreme, Dan Voiculescu alias "Felix" a fost alintat cu pseudonimul "Motanul", importat de la Cotroceni, acum patronul de la Intact a capatat proportii reptiliene, devenind "Varan". Asemanator acelui monstru de 1,30 metri lungime, scapat de sub controlul unui cetatean german luna trecuta in Bucuresti si capturat de Politia Animalelor.

De la "Chucky", papusa diabolica, Crin Antonescu a fost ridicat in grad, devenind "Porumbacul". Ingrijorator este ca, nici pana in ziua de astazi, n-am aflat ce a vrut sa insinueze Traian Basescu cand a folosit acest apelativ pentru liderul PNL. Nici Victor Ponta nu a scapat de ocarile Puterii, fiind adus in pozitia cvadrupeda, la stadiul de maimutica guduratoare.

Demonizarea si depersonalizarea inamicului reprezinta strategii clasice de manipulare a maselor. Aruncand propriile greseli in spatele Opozitiei, a unor oameni a caror trasatura este identificabila cu a unui personaj din lumea animala sau animata, iti oferi un avantaj incontestabil. Puterea are fraiele in mana, ia deciziile, este mult mai vizibila si poate, prin urmare, sa-si etaleze talentele persuasive.

Strategia este simpla. Votantii nu trebuie sa uite ca, de cate ori se uita la Dan Voiculescu, au nevoie sa vada un fost informator al Securitatii, si nu pe vicepresedintele Senatului, ales in Parlament in urma unui vot popular. Daca privesc catre Victor Ponta trebuie sa aiba imaginea unei primate, care n-a facut altceva decat sa se gudure pe langa fratii mai mari din partid si chiar pe langa inamici, pentru atingerea scopurilor. Spunand "Chucky" te gandesti la acea papusa malefica, din filmele de prost gust cu tenta horror. Plus ca domnul Antonescu are si atuul unor ore foarte lungi de somn si a unei prezente extrem de slabe in Legislativ.

O alta strategie, pe care reprezentantii Puterii o considera ca fiind de succes este incadrarea USL in sintagma de "alianta socialista". De la Sever Voinescu, pana la Gheorghe Flutur, toti membrii PDL nu uita sa ne aduca in atentie, zilnic, diabolicele planuri ale acestei aliante de sorginte stangista. De parca socialismul ar trebui sa fie un flagel canceros, un curent ideologic pagubos pentru tara.

Conteaza numai dreapta, reprezentata de PDL, un partid care inainte de anul 2000 facea un puternic lobby pe langa Internationala Socialista, sustinand ca PSD nu are ce cauta intr-o asemenea organizatie de renume international. Simpla trecere a unui Flutur, Stoica sau Stolojan in barca lui Basescu ar fi schimbat radical ideologia unui partid care nu demonstreaza, nici pe departe, ca ar respecta vreo farama din invataturile marilor liberali. Aceasta strategie s-ar putea dovedi cu doua taisuri si s-ar putea intoarce chiar impotriva celor care propaga astfel de idei.

Probabil ca Puterea vrea sa sublinieze caracterul socialist al acestei uniuni politice, incercand sa readuca in mentalul colectiv ideea de comunism ceausist, ascuns sub un socialism de fatada. Confuzia care a domnit in mintea romanului, in privinta celor doua curente ideologice, este inca prezenta in societate, iar pentru multi socialism sau comunism este totuna. Dar ideologii PDL nu ar trebui sa uite ca romanii sunt inca nostalgici dupa comunism si s-ar putea chiar sa asimilzeze acest concept de socialism, intr-un sens pe care Flutur si Voinescu sigur nu si l-ar dori.

In lipsa lui Nush zis Vantu, doamna Udrea vorbeste despre "Varanul Felix" (inca n-am inteles de ce nu mai e "Motan"). Un "Felix" care nu este decat vicepresedintele Senatului Romaniei, o institutie fundamentala a statului. Aceste caracterizari, facute de un ministru, ne arata cat de mult respecta acesta un reprezentant ales prin vot popular si, pe deasupra, superior domniei sale pe cale ierahica. Trebuie remarcat ca Voiculescu nu a tinut de cuviinta sa-i raspunda in aceeasi termeni doamnei Udrea. Un punct la categoria "decenta".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Opozitie Ponta Antonescu, #Basescu Udrea Felix varan, #Dan Voiculescu Senat , #stiri Dan Voiculescu