Dan Voiculescu ramane in inchisoare: Cererea de liberare conditionata i-a fost respinsa

Marti, 10 Ianuarie 2017, ora 15:25 8563 citiri
Foto: Blog Dan Voiculescu

Dan Voiculescu ramane in inchisoare, dupa ce judecatorii de la Tribunalul Bucuresti au decis, marti, sa respinga cererea fondatorului Intact de liberare conditionata.

Magistratii au mai stabilit ca Voiculescu poate depune o noua solicitare de eliberare in luna mai. Hotararea este definitiva.

Voiculescu a fost condamnat la zece ani de inchisoare, in august 2014, pentru privatizarea frauduloasa a Institutului de Cercetari Alimentare (ICA). Asta inseamna ca, pana acum, Voiculescu a efectuat circa doi ani si jumatate de detentie.

Tribunalul Bucuresti a ramas in pronuntare de vinerea trecuta in cazul contestatiei facute de Dan Voiculescu la decizia Judecatoriei Sectorului 5 de a-l mentine in inchisoare in dosarul ICA. Magistratii bucuresteni au motivat ca dosarul contine un numar mare de documente care trebuie studiate.

In prima instanta, Judecatoria Sectorului 5 a respins, pe 13 decembrie 2016, cererea omului de afaceri, motivand ca el a profitat de carentele legislative pentru a obtine cat mai usor zile libere si a dat ca exemplu ca a castigat 60 de zile pentru doua studii la care a lucrat patru ore.

Judecatoria Sectorului 5 a mai decis ca Voiculescu sa poata depune o noua cerere abia in septembrie 2017. Decizia instantei a fost contestata la Tribunalul Bucuresti, care a mentinut sentinta, insa a scurtat cu patru luni termenul la care poate formula o noua cerere de liberare.

Iata argumentele magistratilor Judecatoriei Sectorului 5

"Lucrarile realizate de catre petent in perioada detentiei nu sunt de natura a dovedi ca acesta s-a indreptat si poate executa restul pedepsei in stare de libertate. In realitate, petentul nu a facut decat sa profite de carentele legislatiei din domeniu pentru a putea obtine cat mai usor zile castig, urmand astfel a fi liberat mai repede.

Printre aceste lacune ale legislatiei, pe care petentul le-a exploatat cu nonsalanta, se numara lipsa unei modalitati concrete de control a activitatii pe care persoanele condamnate le desfasoara in timpul programului de lucru, lipsa unei verificari efective a continutului lucrarii, acordarea aceluiasi numar de zile castig indiferent de tipul de lucrare realizata (judecatorul cauzei reaminteste ca petentul a obtinut 60 de zile castig pentru doua studii la care a lucrat, potrivit tabelului de pontaj, in total patru ore), lipsa unor criterii legale care sa permita comisiei de liberare conditionata sa verifice modalitatea de intocmire a lucrarii si sa refuze acordarea zilelor castig", se arata in motivarea Judecatoriei Sectorului 5.

Cartile scrise de Dan Voiculescu in inchisoare, contestate de apropiati

Suspiciune de plagiat: O carte scrisa de Dan Voiculescu in inchisoare

Voiculescu, despre viata in puscarie: lucrez si studiez in fiecare zi. Si ma bucur de respect

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News