Dan Voiculescu: L-as suspenda maine pe Basescu, voi initia o discutie in USL

Luni, 29 Iulie 2013, ora 22:22
5226 citiri
Dan Voiculescu: L-as suspenda maine pe Basescu, voi initia o discutie in USL
Foto: Antena 3

Presedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a declarat, luni, intr-o emisiune televizata, ca va initia o discutie in cadrul USL in legatura cu o posibila demitere a presedintelui Traian Basescu.

Intrebat daca este semnificativa data in care vicepremierul Liviu Dragnea a fost chemat la DNA, respectiv 29 iulie, aceasta fiind la exact un an de la referendumul pentru suspendarea presedintelui din 2012, Voiculescu a spus ca "toata nebunia a inceput in momentul in care opinia publica a constatat ca referendumul a fost corect si trebuia validat".

"Basescu si-a dat seama de impostura si ca poporul a vazut realitatea. Ce ar urma acum ar fi sa vedem cum poate fi validat referendumul pe baza datelor de acum. Cred ca a inceput o campanie furibunda cand cifrele oficiale au fost date publicitatii. Eu am participat cat am putut de activ la procesul de demitere, nu am reusit, dar ce stiu e ca Romania cu Basescu nu are decat de pierdut", a declarat Voiculescu la Realitatea TV.

Dan Voiculescu: Suspendarea lui Basescu e obligatorie pentru Romania

Acesta a mai adaugat ca va initia o discutie in cadrul USL despre o noua suspendare a lui Traian Basescu, adaugand ca, in prezent, alianta are de partea ei si alti parteneri strategici.

"Daca ar depinde de mine as face maine a treia suspendare. Daca si PNL si PSD vor fi de acord, sigur ca o vom face. Nu am initiat discutia, dar o voi face cu draga inima. Pana acum, totul s-a facut in graba si am avut un recul de la UE si partenerii strategici. Daca lucrurile pot fi clarificate, nu cred ca mai e vreo piedica ca Basescu sa isi termine mandatul inainte de termen", a adaugat Voiculescu.

"Oamenii l-au cunoscut acum pe Ponta, care, inainte, era zugravit in strainatate in culori negre. Acum Merkel, Barroso l-au cunoscut pe Ponta, s-au lamurit in legatura cu el si n-au vazut un om care vrea sa dea lovituri de stat. Ponta a performat in cateva luni cat n-a reusit Basescu in cativa ani", a mentionat presedintele PC.

Acesta a mai spus, legat de demiterea presedintelui, ca orice luna castigata e un lucru bun pentru Romania. "N-as vrea sa vorbesc in numele colegilor de la USL, dar suspendarea va fi dezbatuta in cadrul USL, iar decizia va fi cea corecta", a conchis Voiculescu.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Dan Voiculescu Traian Basescu, #Dan Voiculescu suspendare Basescu, #Dan Voiculescu demitere Basescu , #Traian Basescu