Dan Voiculescu isi contrazice avocatul: Nu am cerut revizuirea sentintei dupa excluderea Cameliei Bogdan din magistratura

Sambata, 11 Februarie 2017, ora 15:18 3509 citiri
Foto: arhiva Hepta.ro

Dan Voiculescu afirma ca nu a solicitat pana acum depunerea unei revizuiri a sentintei prin care a fost condamnat la 10 ani de inchisoare dupa ce CSM a decis excluderea din magistratura a judecatorului care l-a condamnat.

"Referitor la declaratiile din ultimele zile ale domnului av. Mateut, precizez ca nici eu si nici altcineva din familia mea nu am solicitat depunerea unei revizuiri ca urmare a excluderii din magistratura a Cameliei Bogdan.

In acelasi timp, consider ca independenta justitiei fata de orice forma de presiune exterioara reprezinta o prioritate pentru Romania", a scris, din spatele gratiilor, Dan Voiculescu pe blog.

Fostul senator PC nu mentioneaza, insa, daca va face acest demers in viitor.

CSM a decis, joi, excluderea din magistratura a Cameliei Bogdan, in urma unei sesizari facute de Mugur Ciuvica cu privire la o stare de incompatibilitate in care aceasta s-ar fi aflat.

Judecatorul si-a sustinut nevinovatia si a anuntat ca va ataca decizia CSM la Inalta Curte de Casatie si Justitie, care o poate repune in drepturi.

Camelia Bogdan a facut parte din completul care l-a condamnat pe Dan Voiculescu la 10 ani de inchisoare cu executare si a decis confiscarea unei parti din averea acestuia.

La scurt timp dupa aflarea deciziei CSM, avocatul Gheorghita Mateut, cel care i-a asigurat apararea lui Dan Voiculescu, a declarat ca decizia de excludere din magistratura a Cameliei Bogdan va fi prezentata ca argument in actiunea deja existenta la CEDO si ca, in functie de decizia CEDO, poate fi solicitata in tara o eventuala revizuire a sentintei, ca o cale extraordinara de atac.

Voiculescu a fost condamnat la zece ani de inchisoare, in august 2014, pentru privatizarea frauduloasa a Institutului de Cercetari Alimentare (ICA). Cererea depusa in urma cu o luna pentru eliberarea conditionata a fost respinsa definitiv de instanta.

Citeste mai multe despre:

C.B.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News