Dan Voiculescu cere anularea sentintei de 10 ani de inchisoare

Marti, 19 August 2014, ora 18:12
5998 citiri
Dan Voiculescu cere anularea sentintei de 10 ani de inchisoare
Foto: Arhiva

Omul de afaceri Dan Voiculescu a depus la Curtea de Apel Bucuresti o contestatie prin care solicita anularea pedepsei de 10 ani inchisoare pe care a primit-o in dosarul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare (ICA).

Contestatia a fost inregistrata luni, iar primul termen al procesului se va desfasura pe 14 octombrie.

In paralel, fiicele sale, Camelia si Corina Voiculescu, contesta atat la Tribunalul Bucuresti, cat si la Curtea de Apel Bucuresti sechestrul asigurator pus pe mai multe bunuri in dosarul ICA.

Contestatii impotriva sechestrului au depus si Compania de Cercetari Aplicative si Investitii (fostul Institut de Cercetari Alimentare), precum si compania Grivco.

Pe 8 august, Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat definitiv la 10 ani de inchisoare cu executare pe Dan Voiculescu, iar Gheorghe Mencinicopschi, fost director general al ICA, a primit 8 ani de inchisoare.

Fiicele lui Dan Voiculescu contesta in instanta sechestrul din dosarul ICA (Video)

De asemenea, Sorin Pantis, fost director general executiv Grivco SA, a primit 7 ani de inchisoare, iar Corneliu Popa, fost director general al ADS a fost condamnat la 8 ani de inchisoare.

Curtea de Apel Bucuresti a dispus totodata confiscarea mai multor proprietati, terenuri si imobile apartinand lui Dan Voiculescu, "care vor trece in patrimoniul statului libere de orice sarcini".

Este vorba, printre altele, de "imobilul teren intravilan in suprafata de 29.220,03 metri patrati, situat in Bucuresti, sector 1, strada Garlei nr.1D si a constructiilor aferente", precum si a altor doua si a constructiilor aferente acestora, in suprafata de 4.457 de mp si respectiv de 3.000 de mp, ambele situate in Bucuresti, sector 1, strada Garlei, nr. 1B.

Dan Voiculescu, primul mesaj dupa ce a fost inchis

Judecatorii au mai decis confiscarea imobilului situat in soseaua Bucuresti - Ploiesti, nr. 25 - 27, sector 1, compus din teren in suprafata de 4184,41 mp si constructie de 3.140 mp edificata pe o suprafata construita la sol de 1986,25 mp, care vor trece in patrimoniul statului.

Totodata, instanta a confiscat de la Camelia si Corina Voiculescu aproximativ 3 milioane de lei reprezentand contravaloarea a aproape 10 milioane de actiuni detinute la SC Compania de Cercetari Aplicative si Investitii SA (fosta SC ICA SA), donate de Dan Voiculescu fiecareia.

Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#Dan Voiculescu contesta decizie ICA, #Voiculescu anulare pedeapsa ICA, #Voiculescu inchisoare ICA, #Voiculescu 10 ani inchisoare , #inchisoare