Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Dan Voiculescu: Basescu incalca libertatea presei

Marti, 24 Iulie 2012, ora 17:02
3630 citiri
Dan Voiculescu: Basescu incalca libertatea presei
Foto: Arhiva

Presedintele fondator al Pratidului Conservator, Dan Voiculescu, il acuza pe Traian Basescu ca incalca libertatea presei prin dezvaluirile sale privind actiunile de culise care au precedat suspendarea sa.

Basescu: Dan Voiculescu nu va scapa de justitie

In cadrul unui interviu acordat, luni, B1 TV, presedintele suspendat a spus: "Programul de suspendare a presedintelui Romaniei a fost bine discutat in Grecia, cu ocazia liberelor din 1 Mai, de catre Voiculescu si lacheii din trustul Intact. Au discutat la Arion Hotel&Spa pe plaja".

Intr-o postare pe blog, publicata marti, Dan Voiculescu ii raspunde lui Traian Basescu, acuzandu-l ca vrea sa ingradeasca libertatea de expresie.

"Acuzatiile violente la adresa unui trust de presa independent si monitorizarea ziaristilor constituie o grava incalcare a libertatii presei. Asigur pe toti jurnalistii trustului Intact ca vor fi, in continuare, protejati de orice amenintari sau presiuni de natura politica sau economica.

Cat timp exista o justitie libera, cetateanul Traian Basescu si intregul sau clan nu vor putea ingradi libertatea de expresie si de constiinta a jurnalistilor. Vom apela la toate procedurile legale pentru a proteja libertatea presei, atat la instantele interne, cat si la cele internationale", a scris Voiculescu.

Dan Voiculescu a promis ca, in continuare, va reactiona cu "decenta si calm" la atacurile lui Traian Basescu.

"Eu inteleg ca esti disperat si nu intru in jocul disperarii tale. Nu voi raspunde cu ura la ura, ci cu decenta si calm. Nu voi amplifica scandalurile din care te hranesti, din contra, le voi ignora.

Traian Basescu, esti un accident nefericit in istoria moderna a Romaniei. Vor urma inca 3-4 zile cumplite. Vei iradia ura, vei instiga la conflict, vei incerca sa destabilizezi institutii fundamentale, vei striga frauda, vei asmuti straini impotriva romanilor, vei incerca sa antrenezi in prabusirea ta insasi prabusirea statului roman.

Am incredere ca Romania va supravietui cu bine acestor 3-4 zile in care vei declara razboi total romanilor", a concluzionat Voiculescu.

O.A.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Dan Voiculescu Traian Basescu, #Dan Voiculescu libertatea presei, #Dan Voiculescu referendum Basescu , #stiri Dan Voiculescu