Dan Voiculescu ar trebui demis de la vicepresedintia Senatului - Sondaj

Luni, 21 Martie 2011, ora 16:08
3289 citiri

Senatorul PC Dan Voiculescu ar trebui sa fie revocat din functia de vicepresedinte al Senatului, dupa verdictul final de colaborator al Securitatii primit din partea Inaltei Curti, apreciaza peste 70% dintre respondentii unui sondaj Ziare.com.

Sondajul a fost realizat in perioada 13.03.2011 - 20.03.2011 si la el au participat 5.059 de cititori care au dorit sa isi exprime punctul de vedere.

Ar trebui revocat Voiculescu din functia de vicepresedinte la Senat? - Sondaj Ziare.com

Dintre acestia, 3.583 (70,82%) au raspuns ca Dan Voiculescu ar trebui sa nu mai ocupe functia de vicepresedinte al Senatului, 1.239 (24,5%) au raspuns ca acesta nu trebuie revocat, in timp ce 237 (4,68%) dintre respondenti au spus ca nu le pasa daca Dan Voiculescu mai ocupa sau nu aceasta functie in Parlamentul Romaniei.

Sondajul a fost prilejuit de hotararea definitiva data in 10 martie de Inalta Curte de Casatie si Justitie care a respins recursul depus de Dan Voiculescu, acesta ramanand cu decizia de colaborator al fostei Securitati.

Conform legilor in vigoare, senatorul nu isi pierde calitatea de parlamentar si nici nu are interdictie cu privire la o viitoare candidatura.

In schimb, Dan Voiculescu ocupa functia de vicepresedinte al Senatului ca urmare a sustinerii sale de catre PNL, la propunerea liderului acestui partid Crin Antonescu.

"Eu l-am rugat pe dl Melescanu sa indeplineasca si functia de vicepresedinte al Senatului, la care eu am renuntat in timpul campaniei electorale si pe care, fiind destul de aglomerat cu activitatea de la partid, nu am dorit s-o reiau. Acum, conform discutiei dinainte, o va indeplini Dan Voiculescu, care detinea aceasta functie de vicepresedinte al Senatului atunci cand se afla in grupul PSD. E normal ca, venind in grupul PNL, sa-si pastreze aceasta pozitie", explica liderul PNL pe 31 ianuarie decizia de a-i oferi lui Dan Voiculescu singura pozitie de vicepresedinte al Senatului detinuta de noua alianta PNL-PC.

In plus, Crin Antonescu a declarat, dupa aflarea verdictului definitiv al Inaltei Curti, ca a incheiat alianta cu PC avand convingerea ca Dan Voiculescu a avut o relatie cu Securitatea, dar a anuntat ca decizia Curtii nu schimba cu nimic relatia PNL cu PC.

Conform regulamentului Camerei Superioare a Parlamentului, "calitatea de presedinte al Senatului, de vicepresedinte, secretar sau chestor inceteaza, inainte de expirarea mandatului, ca urmare a pierderii calitatii de senator(...), a demisiei din functie sau a revocarii in conditiile prezentului regulament", iar revocarea unui vicepresedinte "poate fi solicitata de grupul parlamentar care l-a propus".

Prin urmare, singurii in masura sa il revoce pe Dan Voiculescu din conducerea Senatului sunt liberalii, dar acestia au decis in cadrul Delegatiei Permanente ca acest lucru nu se va intampla. Singurul care a votat pentru inlocuirea lui Dan Voiculescu a fost senatorul Raymond Luca.

Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Deși de-a lungul timpului au spus că se delimitează de acțiunile colegilor certați cu legea, iar unii chiar au strâns electorat în jurul „luptei anticorupție”, astăzi, partidele își...
Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat duminică seara, 28 aprilie, că nu vede posibilitatea ca PSD şi PNL să aibă un candidat comun la alegerile prezidenţiale. „Nu. Spuneţi-mi...
#Dan Voiculescu Antonescu, #Dan Voiculescu Senat, #Voiculescu colaborator, #PNL Voiculescu , #senator