Dan Voiculescu, apusul ultimului mogul (Opinii)

Miercuri, 06 August 2014, ora 13:47
17538 citiri
Dan Voiculescu, apusul ultimului mogul (Opinii)

Ce se va intampla dupa ce judecatorii vor da decizia in cazul Voiculescu? Crede cineva ca societatea romaneasca se va linisti? Vom scapa de toate problemele si nu va mai fi coruptie?

Nu! Romania va ramane la fel de polarizata chiar daca increderea in actul de justitie s-ar putea sa mai faca un pas, dar cam atat.

Toamna va incepe cu o confruntare puternica intre actorii politici in ce priveste candidatii la presedintie. Victor Ponta ar putea pierde sprijinul Antenei 3 in cazul in care Dan Voiculescu va merge la inchisoare. Pe de alta parte, pe cine ar putea sprijini Antena 3 daca nu pe actualul prim-ministru?

E clar ca Dan Voiculescu este un punct de tensiune in constructia strategiilor viitoare. Va conta directia pe care o va da chiar daca va fi dupa gratii.

In aceasta perioada mi se pare extrem de suspecta detasarea lui Iohannis fata de problemele Romaniei, e ca si cum, dintr-odata, nu si-ar mai dori sa candideze. Poate asteapta si el o decizie in dosarul ICA.

Cumva, Romania s-a oprit pana cand judecatorii vor citi sentinta.

De ce s-a ajuns aici? Dan Voiculescu cred eu ca este ultimul mogul. Sorin Ovidiu Vintu si Dinu Patriciu au iesit din peisajul politic romanesc. Primul e la inchisoare, cel de-al doilea are probleme de sanatate.

Fondatorul Antena 3, cum titreaza postul respectiv, face parte din acea categorie de oameni care vreme de un sfert de secol s-au crezut deasupra legii. Si nu numai atat. Au avut si senzatia ca de vointa lor atarna destinul unei natiunii.

Epoca Basescu e marcata de confruntarea sistemului juridic cu cei trei. Se poate spune si ca intarirea institutiilor statului s-a facut prin anihilarea celor care au acumulat averi imense, sustragand bunuri din domeniul public si facand afaceri avantajoase cu statul, afaceri inlesnite de politicieni corupti aflati la un moment dat la putere.

Intotdeauna m-am intrebat de ce Dan Voiculescu nu si-a recunoscut vina si n-a incercat in acesti ani sa faca o intelegere cu procurorii? A avut numeroase ocazii, dar a evitat.

A preferat sa lupte cu disperare astfel incat sa scape de acuzatii. A folosit toate tertipurile avocatesti, toate fisurile din legi pentru a scapa basma curata. A platit o avere unor aparatori experti in proceduri pentru a amana la infinit procesul. Si acest fapt doar pentru ca voia sa para "respectabil", sa joace un rol social major, desi intreaga sa avere se bazeaza pe privilegii avute in perioada comunista, consolidate in anii '90.

Dan Voiculescu nu se pricepe la nimic, nu a inventat nimic, nici macar nu a riscat la bursa, ci doar a pacalit statul prin contracte paguboase care i-au adus milioane de euro.

Iti trebuie si pentru asta un anumit tip de inteligenta, dar, mai presus de toate, in acest caz se vede slabiciunea statului si coruptia politica, o coruptie care a aruncat in aer speranta unei intregi natiuni de a trai intr-o societate normala.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#Voiculescu mogul, #Voiculescu proces ICA, #Voiculescu condamnat , #proces