Dan Voiculescu mai are de asteptat: Tribunalul a amanat decizia privind liberarea lui conditionata

Vineri, 06 Ianuarie 2017, ora 16:50 7520 citiri
Foto: Blog Dan Voiculescu

Tribunalul Bucuresti a amanat, vineri, pronuntarea in cazul contestatiei facute de Dan Voiculescu la decizia Judecatoriei Sectorului 5 de a-l mentine in inchisoare in dosarul ICA, in care a primit o pedeapsa de 10 ani.

Magistratii urmeaza sa prezinte decizia pe 10 ianuarie, informeaza Mediafax.

Acestia au sustinut ca dosarul contine un numar mare de documente care trebuie studiate.

In prima instanta, Judecatoria Sectorului 5 a respins in 13 decembrie 2016 cererea omului de afaceri, motivand ca el a profitat de carentele legislative pentru a obtine cat mai usor zile libere si a dat ca exemplu ca a castigat 60 de zile pentru doua studii la care a lucrat patru ore, transmite News.ro.

Judecatoria Sectorului 5 a decis ca el sa mai poata depune o noua cerere in septembrie 2017. Decizia instantei a fost contestata la Tribunalul Bucuresti.

Iata argumentele magistratilor Judecatoriei Sectorului 5 cu privire la aceasta decizie.

"Lucrarile realizate de catre petent in perioada detentiei nu sunt de natura a dovedi ca acesta s-a indreptat si poate executa restul pedepsei in stare de libertate. In realitate, petentul nu a facut decat sa profite de carentele legislatiei din domeniu pentru a putea obtine cat mai usor zile castig, urmand astfel a fi liberat mai repede.

Printre aceste lacune ale legislatiei, pe care petentul le-a exploatat cu nonsalanta, se numara lipsa unei modalitati concrete de control a activitatii pe care persoanele condamnate le desfasoara in timpul programului de lucru, lipsa unei verificari efective a continutului lucrarii, acordarea aceluiasi numar de zile castig indiferent de tipul de lucrare realizata (judecatorul cauzei reaminteste ca petentul a obtinut 60 de zile castig pentru doua studii la care a lucrat, potrivit tabelului de pontaj, in total patru ore), lipsa unor criterii legale care sa permita comisiei de liberare conditionata sa verifice modalitatea de intocmire a lucrarii si sa refuze acordarea zilelor castig", se arata in motivarea Judecatoriei Sectorului 5.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News