Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de inchisoare - decizie definitiva

Vineri, 08 August 2014, ora 14:25
43953 citiri
Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de inchisoare - decizie definitiva

Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de inchisoare in dosarul privatizarii frauduloase a Institutului de Cercetari Alimentare (ICA).

Sentinta a fost data vineri dupa-amiaza de Curtea de Apel Bucuresti si este definitiva si executorie. In acelasi timp, imobilul Grivco va fi confiscat, precum si terenul trustului Intact si noul sediu al Antenelor, iar fostul senator PC nu mai are voie sa detina firme in tara si in strainatate timp de 15 ani.

In plus, vor fi confiscate 3,5 milioane de dolari de la Dan Voiculescu, precum si 11 milioane de lei de la cele doua fiice ale sale.

Voiculescu, condamnat - LIVE

De asemenea, fostul sef al Agentiei Domeniilor Statului (ADS) Corneliu Popa a fost condamnat la 8 ani de inchisoare. Totodata, si Gheorghe Mencinicopschi a fost condamnat la 8 ani de inchisoare, in timp ce fostul ministru al Comunicatiilor Sorin Pantis a primit 7 ani de inchisoare.

Vlad Savulescu si Jean-Catalin Sandu au fost condamnati la cate 6 ani de inchisoare. In acelasi timp, Gheorghe Sin a fost condamnat la 4 ani de inchisoare cu suspendare, aceeasi pedeapsa pe care a primit-o si Constantin Baciu, iar Vica Ene a primit 3 ani de inchisoare, tot cu suspendare, ca si Grigore Marinescu.

Totodata, Flavius Adrian Pop a primit 5 ani de inchisoare cu executare.

Dan Voiculescu, 10 ani de inchisoare: Confiscari pe banda rulanta, de la apartament si bani la sediul Antena 3

Dan Voiculescu, pedeapsa maxima - Iata restul sentintelor in dosarul ICA

Procesul in care Dan Voiculescu este acuzat de procurorii DNA ca a privatizat fraudulos Institutul de Cercetari Alimentare (ICA) s-a incheiat, marti, dupa aproximativ 12 ore de audieri.

Dan Voiculescu a avut WC in curte pana la 34 de ani: Sufar si ma doare. Produc rau fara sa vreau

Judecatorii Camelia Bogdan si Mihai-Alexandru Mihalcea le-au dat termen pana joi avocatiilor sa depuna concluziile finale.

Procesul lui Voiculescu s-a incheiat: Afla vineri daca merge la inchisoare

Voiculescu, vorbe grele dupa proces: Rechizitoriul, un fel de crima. Vor trebui sa dea socoteala!

Dan Voiculescu a sustinut, in ultimul cuvant in fata instantei, ca rechizitoriul dosarului ICA este "incorect" si "bazat pe falsuri, nu pe probe". Totodata, el a afirmat ca intreaga urmarire penala s-a facut in lipsa sa pentru ca timp de un an si trei luni a fost "vanat" de procurori, fara a fi chemat la DNA.

La sedinta maraton care a avut loc luni, care a durat mai bine de 11 ore, procurorii au cerut pedeapsa maxima pentru Dan Voiculescu - zece ani de inchisoare.

Ritm rapid la Curtea de Apel

Dan Voiculescu, pregatit pentru orice scenariu: Imi iau hainele si m-am dus

Avocatii lui Dan Voiculescu si ai celorlalti 12 inculpati au incercat sa obtina noi amanari, inclusiv prin contestarea completului de judecata, dar toate solicitarile au fost respinse.

Noul complet de judecata a mers in ritm alert si nu a tinut cont de inceperea vacantei magistratilor, stabilind termene stranse de judecata.

Procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, a declarat in luna iunie ca faptele pentru care este judecat Dan Voiculescu in dosarul ICA se prescriu in decembrie si ca ar trebui sa existe o sentinta, indiferent de natura sa, pentru a evita aparitia suspiciunilor fata de cei care "treneaza judecata".

Kovesi: Dati un verdict in dosarul ICA! Avocatul lui Voiculescu: Se va amana si data viitoare

Voiculescu a demisionat de doua ori din Senat

Presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a fost trimis in judecata in decembrie 2008 de procurorii DNA, in calitate de actionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu si Compania (Grivco) SA Bucuresti, de membru al Adunarii Generale a Actionarilor si al Consiliului de Administratie ale ICA si de membru al AGA si director general al SC "Bioprod" SA Bucuresti.

Procurorii l-au acuzat pe Dan Voiculescu ca s-a folosit de functia de conducere in partid pentru a influenta si a obtine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. De asemenea, Dan Voiculescu a fost acuzat si de spalare de bani, ambele infractiuni savarsite in forma continuata.

Potrivit rechizitoriului, "in perioada 1991-2003, inculpatii au desfasurat o serie de operatiuni financiare si comerciale frauduloase in scopul de a facilita adjudecarea prin licitatie, de catre Grivco SA (firma lui Dan Voiculescu), a pachetului de actiuni detinut de Administratia Domeniului Statului la I.C.A., la un pret mult mai mic fata de valoarea comerciala reala, in conditii discriminatorii, netransparente si prin subevaluarea activelor si a titlurilor de participare".

In plus, anchetatorii aratau ca, in iulie 2003, Corneliu Popa (judecat si el in dosar), in calitatea sa de presedinte al Consiliului de Administratie al Agentiei Domeniilor Statului, ar fi aprobat ilegal declansarea procesului de privatizare a I.C.A, stabilind o valoare a pachetului de actiuni de 94,5 ori mai mica decat valoarea comerciala reala a acestuia.

La licitatia aranjata ar fi participat doar firma Grivco a lui Voiculescu si, in nume propriu, Gheorghe Mencinicopschi, directorul general si membru al A.G.A. al I.C.A. S.A, dar si membru al Partidului Conservator inca din 1991.

Dan Voiculescu a demisionat de doua ori din Senat pentru a tergiversa procesul, in conditiile in care parlamentarii erau judecati doar de Inalta Curte conform vechiului Cod Penal.

Voiculescu mai asteapta sentinta definitiva - apelul in dosarul ICA, amanat

In septembrie 2013, Tribunalul Bucuresti l-a condamnat pe Dan Voiculescu la cinci ani de inchisoare cu executare pentru spalare de bani.

Sentinta a fost contestata la Curtea de Apel Bucuresti.

Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
#Dan Voiculescu condamnat inchisoare, #Voiculescu proces sentinta ICA, #Voiculescu condamnat ICA proces, #Voiculescu verdict final ICA , #inchisoare
Comentarii
Poza bengosul2007
bengosul2007
rank 5
Poza S C USL Felix SRL
S C USL Felix SRL
rank 5
În China trebuia judecat, dar este bine și așa !