Dan Diaconescu: Condamnarea lui Voiculescu inseamna condamnarea USL

Vineri, 27 Septembrie 2013, ora 08:31 2697 citiri
Foto: Arhiva

Condamnarea lui Dan Voiculescu inseamna condamnarea Uniunii Social Liberale, formatiune politica pe care omul de afaceri si-a dorit-o, crede fondatorul PP-DD, Dan Diaconescu.

Comentand condamnarea lui Dan Voiculescu la cinci ani de inchisoare cu executare, decisa joi, de magistratii Tribunalului Bucuresti, Diaconescu a declarat, intr-o interventie telefonica la B1 TV: "Nu este o condamnare a lui Voiculescu, ci o condamnare a USL-ului. Nu trebuie sa uitam nicio clipa cand vorbim de Voiculescu ca el este seful presedintelui fondator al USL-ului. El a aparut si a spus ca va face acest USL. Problema suprema este a celor doi lideri importanti a Romaniei. Intr-un fel aceasta li se adreseaza".

Pe de alta parte, liderul deputatilor PP-DD, Daniel Fenechiu, crede ca dosarul a fost tergiversat.

Dan Voiculescu, condamnat la 5 ani de inchisoare - reactii

"Acest dosar a durat foarte mult. Deci foarte multe dintre discutiile de pe marginea acestui dosar tin de faptul ca a fost depasit un termen rezonabil de solutionare a acestui dosar, motiv pentru care speculatiile nu pot sa nu existe.

Nu am nicio indoiala ca si strategia domnului Voiculescu pe care eu nu o condamn, ca avocat o inteleg, tine de o tergiversare cat mai serioasa. Eu nu cred ca un judecator poate sa condamne un om nevinovat la cinci ani de inchisoare intr-un dosar de asemenea amploare", afirma Daniel Fenechiu.

Dan Voiculescu a fost condamnat, joi, de catre magistratii Tribunalului Bucuresti, la cinci ani de inchisoare cu executare, in dosarul privatizarii frauduloase a Institutului de Cercetari Alimentare. Decizia nu este, insa, definitiva, si poate fi atacata in apel.

Potrivit procurorilor, prejudiciul produs in urma acestei privatizari se ridica la peste 60 de milioane de euro.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News