Cum explica instanta suprema de ce i-a condamnat pe Sorin Alexandrescu si Camelia Voiculescu, dar Dan Voiculescu a fost achitat

Vineri, 17 Noiembrie 2017, ora 10:02
7505 citiri
Cum explica instanta suprema de ce i-a condamnat pe Sorin Alexandrescu si Camelia Voiculescu, dar Dan Voiculescu a fost achitat
Foto: Arhiva Romania TV

Fostul director al Antena Group Sorin Alexandrescu a folosit institutia media pentru a santaja un om de afaceri, prejudiciind astfel increderea de care presa se bucura din partea societatii, se arata in motivarea deciziei judecatorilor prin care el a fost condamnat la inchisoare cu executare.

Sorin Alexandrescu a fost incarcerat in iunie anul acesta, ca urmare a condamnarii sale de catre instanta suprema la 4 ani si jumatate de inchisoare, pentru ca in 2013 l-a amenintat si santajat pe administratorul companiei RCS&RDS cu o campanie media negativa.

In opinia magistratilor, Alexandrescu a avut un rol principal in santaj, in timp ce Camelia Voiculescu, iubita lui, nu a avut o participare "substantiala", iar tatal ei, Dan Voiculescu, stia de plan, dar nu a contribuit la ei, se arata in motivarea deciziei ICCJ, citata de Digi24.

Camelia Voiculescu a fost condamnata la un an si sase luni de inchisoare cu suspendare, iar Dan Voiculescu a fost achitat.

"Inculpatul (Sorin Alexandrescu - n.red.) nu a sovait sa foloseasca resursele media ale societatii comerciale pe care o conducea la comiterea faptei anterior descrise. Procedand astfel, in conditiile in care coordona unele dintre cele mai importante institutii media de pe piata romaneasca, inculpatul a adus prejudicii grave inclusiv increderii de care presa ar trebui sa se bucure in cadrul societatii", se arata, printre altele, in motivarea ICCJ, in care se subliniaza si faptul ca declansarea campaniei de presa cu care a amenintat Sorin Alexandrescu ar fi putut aduce grave prejudicii de imagine societatii de telecomunicatii si administratorului ei.

In ceea ce o priveste pe Camelia Voiculescu, aceasta a fost condamnata pentru complicitate la santaj.

"Participarea inculpatei Camelia Voiculescu la savarsirea infractiunii, fara a putea fi catalogata ca fiind accidentala, totusi nu a fost substantiala si nici de natura ca prin ea insasi sa fi fost profund determinanta, indispensabila in operatiunea de constrangere a partii vatamate, impunandu-se astfel orientarea spre minimul sanctionatoriu posibil legal de aplicat", a apreciat completul de judecatori.

In plus, acestia arata ca Dan Voiculescu a stiut de planul lui Sorin Alexandrescu, dar nu a contribuit la el, potrivit probelor din dosar.

"Analiza integrala a discutiilor dintre Camelia Voiculescu si tatal sau, Dan Voiculescu, se circumscriu unui soi de imaturitate, de copilarie a inculpatei, cu pronuntat caracter demonstrativ si tind sa dovedeasca ca aceasta isi informa tatal despre toate aspectele vietii sale. Este greu de acceptat ca un parinte in deplina cunostinta de cauza isi sustine sau isi incurajeaza propriul copil in comiterea de fapte antisociale", mai scrie in motivarea ICCJ.

In acelasi dosar, Antena Group a fost amendata penal cu 200.000 de lei si obligata sa difuzeze sentinta de condamnare de zece ori in interval de o luna.

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#motivare condamnare Sorin Alexandrescu Camelia , #Antena