Cum ar putea beneficia Voiculescu de excluderea din magistratura a Cameliei Bogdan

Miercuri, 08 Februarie 2017, ora 18:29 10750 citiri
Foto: Arhiva Hepta.ro

Avocatul Gheorghita Mateut, cel care i-a asigurat apararea lui Dan Voiculescu, a declarat, miercuri, ca decizia de excludere din magistratura a Cameliei Bogdan va fi prezentata ca argument in actiunea deja existenta la CEDO, in care a fost invocata inclusiv incompatibilitatea magistratului.

Conform lui Mateut, in functie de decizia CEDO, poate fi solicitata in tara o eventuala revizuire a sentintei, ca o cale extraordinara de atac.

Mateut a mentionat, pentru News.ro, ca la acest moment singura cale de atac este cea de la Strasbourg, abia dupa o decizie definitiva a CEDO putand fi solicitata in tara, la Curtea de Apel Bucuresti, o eventuala revizuire a sentintei, ca o cale extraordinara de atac.

"Daca se va confirma excluderea din magistratura, atunci clar exista argumente pentru a arata ceea ce am si invocat in procedura de la CEDO. Cred ca aceste argumente vor intari si vor servi procedurii judiciare aflate pe rolul CEDO", a precizat avocatul, care l-a aparat pe Voiculescu in dosarul ICA.

CSM a decis, miercuri, excluderea din magistratura a Cameliei Bogdan, pentru ca a participat la un seminar unde a predat cursuri de anticoruptie functionarilor publici, organizat de Ministerul Agriculturii, parte civila in dosarul ICA.

Decizia CSM nu este definitiva, putand fi contestata in termen de 15 zile.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News