Climaxul lui Voiculescu (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Marti, 08 Iulie 2014, ora 09:18
8289 citiri
Climaxul lui Voiculescu (Opinii)
Foto: danvoiculescu.net

Cu Mircea Badea pe post de fotograf vanator de basisti si bodyguard care vegheaza la bunul mers al evenimentului, Dan Voiculescu a organizat o conferinta de presa duminica seara, cu doar cateva ore inainte de judecata noului termen in dosarul ICA, pentru a anunta public doua actiuni prin care fondatorul trustului Intact spera sa faca lumina in ultimii 25 de ani de istorie postdecembrista.

O promisiune pe masura ambitiilor megalomane eterne ale lui Voiculescu, omul despre care cred ca nu a reusit niciodata sa iasa din subsolul politicii de unde s-a multumit mereu cu resturile culese de la altii.

Poza pe care a promis ca o va prezenta public, inainte de a fugi de toate intrebarile jurnalistilor, se presupune ca ar trebui sa puna in lumina imaginea unui Voiculescu erou, victima a regimului tiranic al dusmanului sau de moarte. Este vorba despre infiintarea unui ONG care sa scoata la iveala activitatile lui Traian Basescu din 1989 pana in prezent.

A doua jumatate a fotografiei care ar trebui sa intregeasca figura eroica a lui Dan Voiculescu este fabricarea unui manual cu studii de caz de catre "renumiti profesori din drept penal", care sa cuprinda cele mai aberante exemple din justitia romana din ultima perioada, inclusiv cele de la CEDO.

Din doua clickuri si un snapshot, Dan Voiculescu a lasat sa se inteleaga ca o eventuala condamnare a domniei sale nu ar reprezenta decat un caz in plus, alaturi de celelalte aberatii ale justitiei romane din ultimii ani.

O posibila condamnare care, daca va fi pusa in balanta cu faptele (oribile, desigur) din compendiul dedicat lui Traian Basescu, ar trebui sa scoata la iveala adevarata latura complexa si misterioasa a marinimosului Voiculescu, altfel cunoscut si drept "Felix" si "Mircea", numele de cod folosite in perioada in care a colaborat cu Securitatea, potrivit unei decizii a Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Cata credibilitate pot avea astfel de proiecte rostite din gura unui fost colaborator al Securitatii, dovedit in instanta printr-o decizie definitiva si irevocabila, ramane la aprecierea istoricilor si judecata generatiilor peste timp.

Ce este interesant de observat e faptul ca cele doua proiecte anuntate de Dan Voiculescu - ONG dedicat faptelor lui Traian Basescu si manualul aberatiilor din justitia ultimilor ani - au fost deja prezentate in detaliu la televiziunea de stiri a trustului Intact, Antena 3.

Cele doua proiecte promise de Dan Voiculescu sunt in esenta apararea sa in fata instantei morale a societatii, iar exemplele, studiile de caz si compilatiile au fost cu destoinicie rulate in bucla in cadrul imperiului media detinut de familia Voiculescu.

De acolo stim cat de "ticalos" a fost, este si va fi Traian Basescu. Si tot de acolo am aflat si-n dunga despre toate nenorocirile produse de justitia "lui Traian Basescu".

In fata acestei "realitati" expuse cu titlu stiintific la televizor, fondatorul Antenelor isi asteapta linistit sentinta in dosarul ICA.

Nou termen pentru Dan Voiculescu. Ponta: O incercare de a estompa cazul Mircea Basescu

Stiind ca nu a facut nimic pentru care sa se simta vinovat, ca nu exista nicio proba in dosar, fie directa, fie indirecta, Dan Voiculescu a tras concluzia ca tot raul ii vine, evident, de la Traian Basescu, mai cu seama dupa ce Antena 3 a difuzat probele care au dus la arestarea fratelui presedintelui. Ca asa au stat sau nu lucrurile ramane sa aflam cel mai probabil in viitor.

Un lucru este sigur. Fratele presedintelui se afla in arest, acuzat de fapte extrem de grave, si urmeaza sa fie judecat. In acelasi timp, "eroicul" Voiculescu a facut tot ce a fost posibil pentru a scapa de judecata, propunandu-ne in schimb, in paralel, modelul sau de justitie organizat si difuzat pe propriile televiziuni.

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#Voiculescu Basescu ONG, #Voiculescu justitie Basescu , #Traian Basescu
Comentarii