Cartile scrise de Dan Voiculescu in inchisoare, contestate de apropiati

Marti, 01 Martie 2016, ora 10:39
7126 citiri
Cartile scrise de Dan Voiculescu in inchisoare, contestate de apropiati
Foto: Arhiva Hepta.ro

Dan Voiculescu sustine ca a reusit sa scrie in inchisoare o lucrare stiintifica in doar 100 de ore, insa doi dintre apropiatii sai pun sub semnul intrebarii acest lucru.

Este vorba despre Ilie Serbanescu si Dumitru Miron, doi economisti care au girat cartile scrise de Voiculescu in detentie, scrie Adevarul.

Reactiile au venit dupa ce, incercand sa se apere de acuzatiile aparute in presa cu privire la cele 10 lucrari stiintifice semnate din inchisoare, Dan Voiculescu a publicat pe blog cateva explicatii.

"Conform programului aprobat, am lucrat 3 ore/zi (in intervalul 11.00 -14.00) si am studiat 2 ore, in afara orelor de munca. Asadar, totul este absolut legal", a sustinut el.

Voiculescu, despre viata in puscarie: lucrez si studiez in fiecare zi. Si ma bucur de respect

Calculele arata ca, daca intr-adevar a scris 10 carti in 16 luni, cu atat de putine ore de lucru pe zi, Voiculescu a reusit performanta de a termina o carte in numai 100 de ore, lucru contestat inclusiv de Ilie Serbanescu, un apropiat al trustului Intact.

"Am 74 de ani si am scris 20 de carti de economie in 50 de ani. Prin urmare, eu am rezerve ca se pot scrie 10 carti intr-un an si ceva", a declarat acesta.

Intrebat daca lucrarea semnata de Dan Voiculescu pe care a prefatat-o este stiintifica, Ilie Serbanescu a raspuns: "Da, erau niste idei acolo, dar depinde ce intelegi prin lucrare stiintifica. In comunism era o vorba: daca te-ai luat dupa altul e copiere, daca ai luat din doua surse e plagiat si daca ai luat din cel putin trei, atunci e lucrare stiintifica".

Opt dintre cele zece carti scrise de Dan Voiculescu au fost girate de Dumitru Miron, decanul Facultatii de Relatii Economice Internationale (REI) din cadrul Academiei de Studii Economice. Intrebat daca un detinut poate scrie o lucrare stiintifica in 100 de ore, Dumitru Miron a raspuns: "De unde sa stiu eu ce forta are un alt om? Nu stiu ce conditii sunt in penitenciar, nu stiu ce biblioteca au acolo, si, sincer sa fiu, nici nu vreau sa aflu".

"Domn'e, daca ai bibliografia facuta, daca stii structura lucrarii... cum sa va spun, sa scrii efectiv cartea nu e mare lucru. Prin alipirea materialelor se poate scrie destul de repede. Dar nu vreau sa rezulte ca eu am declarat ca se poate asa, la foc automat. Totusi, o carte de inalta tinuta cere un timp indelungat de studiu (...) Nu ma pot pronunta asupra plagiatului. Nu am citit niciuna dintre cartile domnului profesor Voiculescu, desi mi-au fost trimise", a mai spus acesta.

Ministrul Justitiei, despre detinutii-scriitori: Reducerea cu 30 de zile nu e automata, statul isi submineaza politica penala

Beneficiile pentru detinutii-scriitori, suspendate pana in septembrie (Video)

E oficial: Detinutii-scriitori nu mai primesc reduceri de pedeapsa

Cele 10 carti scrise de Dan Voiculescu in inchisoare:

  • Omenirea, incotro?
  • Dezvoltarea economica durabila
  • A patra cale
  • Efecte de antrenare a investitiilor straine in economia romaneasca 1990-2014
  • Economia romaneasca
  • Investitiile straine directe - vector al dezvoltarii economice
  • Managementul riscului in accesarea si gestionarea fondurilor europene
  • Clasa de mijloc - teoria si practica antreprenoriala
  • Consideratii asupra teoriei lui Maslow - Participare la conferinte nationale si internationale
  • Teoria valorii - Participare la conferinte nationale si internationale

Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
#Dan Voiculescu carti inchisoare, #carti scrise penitenciar , #inchisoare