Articolul din New Europe despre "dictatorul" Basescu, scris dupa o consultare cu Dan Voiculescu

Miercuri, 13 Noiembrie 2013, ora 17:41
4847 citiri
Articolul din New Europe despre "dictatorul" Basescu, scris dupa o consultare cu Dan Voiculescu
Foto: Antena3

Basil Coronakis, directorul publicatiei belgiene New Europe, recunoaste ca articolul in care Traian Basescu este declarat "ultimul dictator al Europei" a fost publicat in urma unei "consultari" cu Dan Voiculescu.

Saptamanalul belgian New Europe a publicat zilele trecute un articol in care seful statului era catalogat drept "ultimul dictator al Europei", fiind acuzat ca isi bazeaza puterea pe un "control total al serviciilor secrete si al unor institutii cheie in stat".

O investigatie facuta la sediul publicatiei din Bruxelles de jurnalistii de la Hotnews a scos la iveala faptul ca articolul a fost publicat sub pseudonim, (Dietmar Bergtahl), de catre unul dintre asociatii NewEurope.

Basil Coronakis, directorul NewEurope, a contactat telefonic publicatia citata explicand ca proprietarii NewEurope nu au legatura cu Dan Voiculescu, dar ca in urma cu mai bine de zece ani publicatia a utilizat tipografia sa din Bucuresti pentru a scoate versiunea tiparita a publicatiei.

"Am vorbit cu Voiculescu, dar si cu alti 7-8 europarlamentari cand am primit pe birou articolul despre Traian Basescu pentru a verifica informatiile, insa articolul nu a fost influentat de acesta", a sustinut Coronakis.

In plus, acesta a mai explicat ca articolul a fost publicat sub pseudonim deoarece autorul s-a temut ca fiind un subiect sensibil i-ar fi fost pusa "viata in pericol".

Presedintele Traian Basescu a criticat luni seara, amuzat, modul in care articolul publicat de NewEurope a fost preluat in Romania. "E publicatia lui Voiculescu, lasati-ma in pace. E exact mesajul lui Voiculescu si al Antenelor. O sa vedeti ca intr-o anumita perioada a apartinut trustului Intact, dupa care, pentru a-l neutraliza, se pare ca actionariatul a devenit unul din Grecia. Eu m-as gandi la relatii pe care Voiculescu le-a avut cu o anumita firma greceasca care a detinut Loteria", a spus presedintele, intr-o emisiune la postul B1TV.

De altfel, in luna iunie, Antena 3 anunta ca "presa internationala taxeaza arestarea lui Sorin Alexandrescu", folosindu-se tot de un articol publicat de NewEurope, aparut in contextul in care directorul general Sorin Alexandrescu, Camelia si Dan Voiculescu, precum si mai multe societati din trustul Intact sunt acuzati de santaj si trimisi in judecata.

"Stirea a aparut pe site-ul publicatiei New Europe, care trateaza politica din tarile Uniunii Europene. Jurnalistii scriu ca Alexandrescu a fost arestat si acuzat in mod abuziv de santaj si condamna DNA pentru actiunile sale. Directorul Antena 1 a fost luat in custodie in urma criticilor dure pe care el le-a adus structurii politice romanesti, mai scriu cei de la New Europe", anunta postul de televiziune Antena3 in data de 2 iunie 2013.

De asemenea, New Europe a mai publicat anterior si un articol nesemnat in care fostul secretar de stat Valentin Preda este considerat o victima a regimului Basescu.

Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat duminică seara, 28 aprilie, că nu vede posibilitatea ca PSD şi PNL să aibă un candidat comun la alegerile prezidenţiale. „Nu. Spuneţi-mi...
Până când se mai consideră Firea „candidat de sacrificiu”. Caracterizarea făcută lui Nicușor Dan: „E inteligent. Eu am fost olimpică la română, dar nu m-am lăudat”
Până când se mai consideră Firea „candidat de sacrificiu”. Caracterizarea făcută lui Nicușor Dan: „E inteligent. Eu am fost olimpică la română, dar nu m-am lăudat”
Gabriela Firea a declarat că datele arătau că un independent va putea să coaguleze voturile şi de pe stânga şi de pe dreapta, dar a precizat că membrii şi simpatizanţii social-democraţi,...
#Voiculescu New Europe Basescu, #NewEurope Basescu autocrat Voiculescu , #Traian Basescu
Comentarii