Răzvrătire în PNL privind direcția partidului: „Nu există strategie și nici obiective politice; democrația internă a fost înăbușită”

Miercuri, 19 Octombrie 2022, ora 20:09
8449 citiri
Răzvrătire în PNL privind direcția partidului: „Nu există strategie și nici obiective politice; democrația internă a fost înăbușită”
Dan Vîlceanu este un apropiat al fostului lider PNL Florin Cîțu, care la rândul lui a lansat diferite critici la actuala conducere apartidului FOTO FAcebook / Dan Vîlceanu

Fostul ministru PNL al Fondurilor Europene Dan Vîlceanu a lansat miercuri, 19 octombrie, o critică la conducerea partidului, susținând că în interiorul formațiunii nu mai există nici strategie și nici obiective politice.

”După 6 luni, pot să trag câteva concluzii asupra direcţiei în care actuala conducere a îndreptat Partidul Naţional Liberal şi sunt câteva puncte pe care le-am remarcat. Nu există o strategie politică şi nici obiective politice. S-a abandonat proiectul de coagulare a dreptei care începuse încă de la finalul anului trecut (fuseseră desemnate echipele de negociere cu ALDE şi PMP, existau înţelegeri de principiu şi fusese deja votat in BEx primul protocol de fuziune, cu ALDE)”, spune Dan Vîlceanu pe Facebook.

El mai arată că ”au fost abandonate principiile liberale de guvernare şi cele mai importante măsuri impuse de PNL în programul de guvernare: fără taxe noi sau cresteri de taxe, finanţarea investiţiilor la 7% din PIB, susţinerea implementării PNRR”.

”Cele două puncte de mai sus s-au întâmplat in paralel cu cedarea totală a agendei publice, ba chiar preluarea de către conducerea partidului şi miniştri a propagandei PSD (miniştri PNL şi guvernările liberale anterioare abandonaţi în faţa atacurilor continue ale PSD, preluarea de la PSD a mesajului ca PNRR a fost secretizat şi că trebuie renegociat)”, arată Vîlceanu.

El mai spune că ”în aproape toate judeţele, PSD este foarte agresiv şi şi-a impus oameni în poziţii de conducere şi a început o campanie de racolare a primarilor liberali, comportament ignorat de conducerea PNL deşi mai mulţi colegi au subliniat aceste aspecte în şedinţe”.

”În interiorul partidului a început o vânătoare a tuturor celor care au puncte de vedere critice la adresa PSD sau a miniştrilor PSD, statutul partidului este încălcat voit, iar democraţia internă a fost înăbuşită”, scrie Dan Vîlceanu.

Deputatul precizează şi motivul pentru care scrie aceste lucruri: ”Motivul pentru care scriu aceste lucruri este pentru ca eu cred ca încă mai putem să îndreptam aceste greşeli şi putem evita un dezastru economic al României, urmat de un dezastru politic al Partidului Naţional Liberal”.

Ciucă le cere liberalilor să își asume și eșecurile: ”Fraţilor, atât am putut”
Ciucă le cere liberalilor să își asume și eșecurile: ”Fraţilor, atât am putut”
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat duminică, 24 martie, la Ianca, în judeţul Brăila, acolo unde liberalii şi-au anunţat candidaţii la alegerile locale, că este important ca...
Lider PNL: Lucrăm la proiectul prezidenţial care să îl înglobeze pe Nicolae Ciucă. Ce spune acesta despre coaliția cu PSD
Lider PNL: Lucrăm la proiectul prezidenţial care să îl înglobeze pe Nicolae Ciucă. Ce spune acesta despre coaliția cu PSD
Cred în acest proiect prezidenţial, ni-l dorim, dar în situaţia în care vom merge împreună vom vedea / Oferta comună va include premier şi multe alte funcţii importante Purtătorul de...
#dan vilceanu, #PNL, #conducere PNL, #obiective pnl, #nicolae ciuca , #Stiri Dan Vilceanu