Ministrul interimar al Transporturilor a numit un nou Consiliu de Administrație la CNAIR

Joi, 16 Septembrie 2021, ora 19:59
4066 citiri
Ministrul interimar al Transporturilor a numit un nou Consiliu de Administrație la CNAIR
Ministrul interimar al Transporturilor Dan Vîlceanu FOTO Facebook / Dan Vîlceanu

Ministrul interimar al Transporturilor Dan Vîlceanu a numit joi, 16 septembrie, un nou Consiliu de Administrație la Compania de Drumuri (CNAIR), din care face parte și inginerul constructor Cristian Pistol, consilierul premierului pe probleme de infrstructură. Acesta ar urma să fie numit și președinte.

Din noul CA de la CNAIR nu mai face parte şi fostul preşedinte, George Ursachi, numit de fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă.

Astfel, de astăzi, 16 septembrie, componenţa noului CA de la CNAIR este următoarea:

1. Gabriela Ferencz, prelungire de mandat

2. Alexandru George Popescu, prelungire de mandat

3. Ion Lixandru, prelungire de mandat

4. Bogdan Pascu, prelungire de mandat

5. Cristian Ovidiu-Cătălin Pistol, numit astăzi pentru o perioadă de 4 luni, cu posibilitatea de prelungire până la 6 luni.

Conform Economedia, Cristian Pistol este fostul şef al Direcţiei de Implementare Proiecte din CNAIR (şef peste Autostrăzi), numit în această vară consilier în cancelaria premierului. Este considerat un apropiat al secretarului de stat Ionel Scrioşteanu (PNL).

Marţi, 14 septembrie, Pistol declara că Ministerul Transporturilor condus interimar de Dan Vîlceanu a început o evaluare a proiectelor de autostradă care au posibilitatea de a fi recepţionate anul acesta, dar riscurile ca două dintre cele trei proiecte de autostradă/drum expres să nu fie deschise circulaţie până la sfârşitul anului sunt mari. Pistol s-a referit la situaţia lotului 2 al Autostrăzii A10 Sebeş – Turda (29 kilometri, constructor Aktor) şi la lotul 2 al Drumului Expres Craiova – Piteşti (40 kilometri între Slatina şi Balş, cu termen contractual 2022, dar cu promisiuni de finalizare de la UMB la finalul anului) şi a explicat că lucrările nu sunt chiar atât de avansate. Pe de altă parte, pentru cei aproape 10 kilometri dintre Târgu Mureş şi Ungheni pe Autostrada Transilvania, antreprenorul Strabag din Austria va finaliza la timp lucrările.

Ion Lixandru, numit în mandatul ministrului Cătălin Drulă şi care a denunţat public problemele şi lipsa de reforme din CNAIR, rămâne, astfel, administrator al Companiei de Drumuri.

Se mai deschid circulației 20 de km de drum expres: ”Lucrările au ajuns la 96%” VIDEO
Se mai deschid circulației 20 de km de drum expres: ”Lucrările au ajuns la 96%” VIDEO
Directorul CNAIR a anunțat luni, 18 martie, că Drumul Expres DEx 16, care face legătura între Centura Oradea și Autostrada A3, va fi deschis luna aceasta. „Circulaţia pe DEx16 (Oradea-...
Noi obstacole pe Autostrada A8 din partea CNAIR. Asociațiile civice acuză tergiversarea intenționată a proiectului
Noi obstacole pe Autostrada A8 din partea CNAIR. Asociațiile civice acuză tergiversarea intenționată a proiectului
Studiul de fezabilitate pentru cea mai mare porțiune din Moldova a autostrăzii „Unirii” A8 a fost respins de către CNAIR. Este vorba despre sectorul din A8 Tg. Neamț - Iași - Ungheni (de...
#dan vilceanu, #Ministerul Transporturilor, #cnair , #Stiri Dan Vilceanu