Tensiuni după incidentul în care Ciucă l-a apostrofat pe Vîlceanu la guvern. "Asta a fost o remarcă a domnului Grindeanu"

Joi, 17 Februarie 2022, ora 14:38
4159 citiri
Tensiuni după incidentul în care Ciucă l-a apostrofat pe Vîlceanu la guvern. "Asta a fost o remarcă a domnului Grindeanu"
Dan Vîlceanu și Florin Cîțu FOTO: Facebook/ Dan Vîlceanu

Au fost tensiuni în ședința de guvern joi, 17 februarie. Se pare că premierul l-a apostrofat pe ministrul liberal Dan Vîceanu pentru că şi-a criticat doi colegi miniştri, de la PSD, în briefingul de la Palatul Victoria.

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, a declarat că premierul l-a rugat să nu mai vorbească în contradictoriu, în spațiul public, despre membrii ai guvernului. Liderul PNL, Florin Cîțu spune că nu crede că ”a existat așa ceva”.

Dan Vâlceanu: ”Nu am apostrofat pe nimeni”

Ministrul Dan Vîlceanu a precizat că ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a făcut o remarcă referitor la faptul că el a comentat despre gradul redus de absorbţie a fondurilor europene la Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Muncii. Vîlceanu a mai spus că nu a apostrofat niciun coleg din Executiv, cum ar fi Alexandru Rafila sau Marius Budăi.

„Nu, nu mi-a reproşat niciodată domnul Ciucă aşa ceva. Asta a fost o remarcă a domnului Grindeanu. Domnul Ciucă ne-a rugat, ca de fiecare dată, să nu mai vorbim în contradictoriu în spaţiul public. Domnul Grindeanu a spus într-adevăr acest lucru că am discutat despre miniştrii PSD de la Guvern.

Nu am apostrofat pe nimeni. Puteţi să luaţi şi dvs. imaginile şi să vedeţi că nu spun despre nimeni, ci spun un lucru de notorietate publică faptul că la MS şi Ministerul Muncii de ani de zile nu există o absorbţie bună pe fonduri europene”, a declarat Dan Vîlceanu, joi, la Parlament.

Întrebat ce i-a răspuns lui Sorin Grindeanu atunci când l-a criticat că i-a apostrofat pe Alexandru Rafila şi Marius Budăi, Vîlceanu a răspuns: „Nu cred că trebuia să dau un răspuns. A fost o opinie a domnului Grindeanu. Nu a fost niciun fel de critică faţă de nimeni, ci pur şi simplu o recomandare ca pe viitor să evităm astfel de situaţii”.

Chestionat cum vede faptul că un premier susţinut de PNL ia apărarea miniştrilor PSD, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a replicat: „Nu o văd nicicum”.

„Nu am ce să văd. Sunt discuţii pe care le avem în Guvern. Nu cred că e problema de simţământul cuiva, al meu sau al altui coleg, ci pur şi simplu este premierul României, este premierul pe care PNL îl susţine, a fost votat în partid şi bineînţeles că trebuie să îşi facă datoria de premier de coaliţie”, a completat Vîlceanu.

El a adăugat că nu a discutat despre acest subiect cu liderul PSD Marcel Ciolacu.

Ce s-a întâmplat cu documentele din PNRR pentru Sănătate

Întrebat dacă a văzut toate documentele din sectorul Sănătății din PNRR, Vîlceanu a spus: „Cred că la momentul acesta sunt toate documentele la MS”.

„Când a fost preluat de dl. Cseke, deci înainte de domnul Rafila nu existau foarte multe documente. Asta am aflat şi eu de la domnul Cseke şi de la domnul Rafila acum, dar în momentul de faţă nu se mai poate discuta despre faptul că nu sunt toate documentele din PNRR. Au fost circulate absolut toate documentele. De altfel sunt discuţii tehnice pe care le avem săptămânal cu Comisia la care participă miniştrii”, a conchis Vîlceanu.

Florin Cîțu, despre ”apostrofarea” lui Dan Vîlceanu: ”Nu cred așa ceva”

Pe de altă parte, liderul PNL Florin Cîţu a declarat, joi, după o discuţie în biroul lui Marcel Ciolacu, despre tensiunile din şedinţa de Guvern, când premierul l-a apostrofat pe ministrul liberal Dan Vîceanu pentru că şi-a criticat doi colegi miniştri, de la PSD, în briefingul de la Palatul Victoria, că ”nu crede aşa ceva”.

”Nu am discutat despre tensiuni, nu am discutat despre economie”, a spus Florin Cîţu.

Întrebat despre faptul că premierul i-a reproşat ministrului Dan Vîlceanu criticile aduse într-un briefing de la Guvern miniştrilor PSD de la Muncă şi Sănătate, Florin Cîţu a răspuns: ”Nu cred aşa ceva”.

”Eu nu cred că există aşa ceva, nu cred că s-a întâmplat aşa ceva”, a spus preşedintele PNL, despre faptul că premierul le ia apărarea miniştrilor PSD.

Chestionat de presă dacă a vorbit şi dacă l-a întrebat pe Dan Vîlceanu despre acest moment din şedinţa de Guvern, liderul liberal a spus: ”Nu am nevoie să îl întreb, eu vă spun că nu cred că s-a întâmplat aşa ceva”.

Despre o tensiune la nivelul conducerii PNL, pentru ceea ce se întâmplă în şedinţele de Guvern, Cîţu a răspuns: ”Dacă mă întrebaţi pe mine, nu, eu sunt la conducerea partidului”.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Reacție după închiderea televiziunii unui fost baron local PNL: ”Toate se plătesc. Şi bune şi rele. Cu interlopi pe urmele mele...”
Reacție după închiderea televiziunii unui fost baron local PNL: ”Toate se plătesc. Şi bune şi rele. Cu interlopi pe urmele mele...”
Televiziunea locală din Braşov Mix TV, fondată şi deţinută de fostul baron local Aristotel Căncescu, fost şef al Consiliului Judeţean Braşov din partea PNL, a fost închisă la începutul...
#dan vilceanu, #critica coalitie guvernare, #PNL, #Florin Citu , #stiri politice